Entisessä kaivoksessa kadonnut sukeltaja nousi pintaan hyväkuntoisena Ylöjärvellä - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa

Entisessä kaivoksessa kadonnut sukeltaja nousi pintaan hyväkuntoisena Ylöjärvellä

Sukeltaja ehti olla veden alla kahdeksan tuntia, mutta ei tarvinnut sairaalahoitoa.

Julkaistu: 16.1. 16:46, Päivitetty 16.1. 22:04

Ylöjärvellä Pirkanmaalla torstaina kadonnut sukeltaja nousi pintaan kello 20.15 hyväkuntoisena, kertoo Pirkanmaan pelastuslaitos tiedotteessa.

Sukeltaja ehti olla veden alla kahdeksan tuntia, mutta hän ei pelastuslaitoksen mukaan tarvinnut sairaalahoitoa. Paikan päällä hänen kuntonsa tarkistivat lääkäri ja ensihoidon yksikkö.

Vanhassa Haverin kulta- ja rautakaivoksessa sukeltanut oli erkaantunut sukellusparistaan, ja häntä etsittiin iltapäivällä toisten harrastajasukeltajien voimin.

Pelastuslaitoksen sukeltajat saivat näköyhteyden kadoksissa olleeseen hieman ennen kello viittä. Pintaan nouseminen eteni kuitenkin hitaasti, koska ihminen ei kestä nopeaa nousua syvyyksistä.

Kadonnut sukeltaja oli ollut pelastuslaitoksen saamien tietojen mukaan sukeltamassa 35–80 metrin syvyydessä.

Sukellusreissulla oli mukana yhteensä neljä ihmistä, ja he olivat olleet sukeltamassa noin puolestapäivästä asti. Toiset ilmoittivat kadonneesta hieman ennen kello puolta neljää iltapäivällä. Sukelluksen oli ollut tarkoitus kestää useiden tuntien ajan.

Pelastuslaitoksen ja paikalle lähetettyjen tekniikkasukeltajien lisäksi paikalla oli ensihoitohenkilöstöä ja lääkintähelikopteri.

Vedellä täyttynyt entinen Haverin kaivos Viljakkalassa on suosittu sukelluskohde. Pääsy kaivoksen alueelle on rajattu vain sukellusyhdistyksille. Kaivokseen on hukkunut 1980–1990-luvuilla ainakin neljä ihmistä.

Seuraa uutisia tästä aiheesta