Kotimaa

”Nacci” Tranbergia ja Helvetin enkeleiden johtohahmoa koskeva huumevyyhti laajenee: Nyt syytettynä myös maajoukkuetason kilpapurjehtija

Törkeä huume- ja dopingrikosjuttu alkoi purkautua julkisuuteen kesällä, jolloin fitnessmalli Sofia Belórfin ja hänen puolisonsa Niko Ranta-ahon rikosepäilyt tulivat julki. Helsingin käräjäoikeus alkaa käsitellä valtavaa kokonaisuutta tammikuun lopulla.

Kilpapurjehtija Janne Järvinen on saanut syytteen törkeästä huumerikoksesta massiivisessa rikosjutussa, jota Helsingin poliisi on tutkinut. Järvinen on maajoukkuetason purjehtija, joka oli kuitenkin viime kauden loukkaantuneena.

Maajoukkueen toiminnanjohtaja Jan Thorström sanoo HS:lle, että Järvinen ei ole tänäkään vuonna ollut mukana maajoukkueessa loukkaantumisen takia. Järvisen asemaa maajoukkueessa selvitellään asian edetessä.

Vielä keskiviikkona päivällä Järvisen nimi löytyi maajoukkueen purjehtijoiden kasvogalleriasta, mutta iltapäivällä tämä kohta verkkosivuista ei enää toiminut. Thorströmin mukaan sivut olivat poissa käytöstä sivujen päivittämisen takia.

Järvinen on kilpaillut Suomen purjehdusmaajoukkueessa Nacra-luokassa. Siinä purjehditaan kahden hengen miehistöllä.

Törkeä huume- ja dopingrikosvyyhti alkoi purkautua julkisuuteen kesällä, jolloin fitnessmalli Sofia Belórfin ja hänen puolisonsa Niko Ranta-ahon rikosepäilyt tulivat julki. Belórfia on epäilty tuottamuksellisesta rahanpesusta, minkä hän on kiistänyt.

Ranta-ahon lisäksi yksi keskeisistä epäillyn huumeliigan jäsenistä on Janne ”Nacci” Tranberg. Hän kuului aiemmin moottoripyöräjengi Cannonballin päällystöön mutta riitautui jengin kanssa.

Tranberg sai toissa viikolla tuomion mittavassa veropetosjutussa, jossa hänet tuomittiin 18 rikoksesta.

Törkeää huume- ja dopingrikosjuttua aletaan istua tammikuun lopulla Helsingin käräjäoikeudessa. Vasta tällöin tulee julkiseksi syytteiden sisältö eli yksityiskohtaisemmin se, mistä muun muassa Järvistä ja muita syytetään.

Järvinen on ehtinyt olla vangittuna törkeän huumerikoksen lisäksi myös törkeästä rahanpesusta epäiltynä. Molempien epäiltyjen rikosten tekoaika on ollut tammikuusta 2018 tammikuulle 2020 saakka.

HS yritti tavoitella Järvistä kommentoimaan rikosepäilyjä, mutta puhelu ohjautui vastaajaan.

Kilpaurheilijataustan lisäksi Järvisellä on useita entisiä ja nykyisiä yrityskytköksiä. Liike-elämässä hän on myös tehnyt pääasiallisen uransa.

Järvinen on muun muassa työskennellyt kansainvälisen tietoliikennekonsernin toimitusjohtajana, mutta erosi viime viikolla tehtävästä. Toimitusjohtajana hän on ollut myös yhtiössä, joka on ostanut kiinteistöjä Helsingin Vallilan Konepajan alueelta.

Järvisen yritystaustasta kertoivat aiemmin keskiviikkona ainakin Iltalehti, Aamulehti ja Ilta-Sanomat.

HS kertoo Järvisen nimen hänen yhteiskunnallisen asemansa vuoksi ja myös, jotta hänet voi yksilöidä uutisessa muista huippuluokan kilpapurjehtijoista.

Tranbergin ja Ranta-ahon epäillyn liigan oikeusjutussa on yli 50 syytettyä.

Tranbergin lisäksi jengiläisistä tai entisistä jengiläisistä syytteen on saanut muun muassa toinen Cannonballin johtajistoon aiemmin kuulunut mies sekä koko Suomen Helvetin enkelien johtajana pidetty henkilö.

Oikeus katsoi viime vuosikymmenen alkupuolella, että kyseinen Helvetin enkeli on vaikutusvaltaisin jäsen koko jengissä Suomessa. Tuolloin hän vapautui oikeudessa syytteistä, jotka koskivat noin kahden kilon kokaiinierää.

Mieheltä oli tuon jutun tutkinnassa takavarikoitu runsaat 88 000 euroa ja runsaat 50 000 Ruotsin kruunua. Hän sai ne takaisin oikeuden vapauttavan päätöksen jälkeen.

Rahoja oli löytynyt keittiön roskapöntöstä, moottoripyöräliivin taskusta, siivouskomerosta, urheilukassista ja märkäpuvun sisältä.

Nyt tutkitussa huumejutussa edellinen julkisuuteen tullut nimi ennen purjehtija Järvistä oli Sunrise Avenuen laulaja Samu Haber. Häntä syytetään huumerikoksesta.

Syyttäjä vahvisti, että epäily liittyy samaan kokonaisuuteen kuin muutkin syytteet. Haber itse puolestaan on Instagramissa kiistänyt yhteyden.

Haber myönsi käyttäneensä vähäisen määrän huumeita jatkoilla viime kesänä mutta kiistää huumerikoksen.

Sikäli kun muilta jutussa mainituilta epäillyiltä on onnistuttu saamaan kommentteja, kaikki ovat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen.

Poliisi on kertonut epäilevänsä, että Espanjasta johdettu liiga on käynyt mittavaa huumekauppaa.

Poliisin mukaan liiga toi Suomeen muun muassa 200 kiloa amfetamiinia, 15 kiloa kokaiinia, yli 100 000 ekstaasitabletteja, kaksi kiloa metamfetamiinia, yli 30 kiloa mdma:ta, yli 20 000 lsd-lappua, noin kaksi miljoonaa huumausaineeksi luokiteltua lääkepilleriä ja 60 kiloa hasista.

Poliisi kertoi, että liigan huumeita olisi myyty myös pimeässä verkossa Silkkitie-nimisellä kauppapaikalla. Silkkitie oli vuosia huumekaupan keskus, mutta nyt viranomaiset ovat sulkeneet sivuston ja saaneet selville tuhansien kauppaa sivustolla käyneiden nimet.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Heikki Korpela muutti Norjaan tullakseen paremmaksi hiihtäjäksi – nyt hän on nähnyt, mihin hiihdon mahtimaan valtava menestys perustuu

  2. 2

   Ei koskaan enää perjantaita töissä – Näin mainostoimisto siirtyi nelipäiväiseen työviikkoon

  3. 3

   Kun Lepakkomies astuu ovesta ja haluaa piikittää heroiinia, Jani Keto auttaa löytämään suonen – Tältä näyttää tanskalaisessa huumeidenkäyttöhuoneessa, jossa suomalainen Keto työskentelee

   Tilaajille
  4. 4

   Kun Harvey Weinstein saapui oikeuteen rollaattorin kanssa, epäilin sitä teatteriksi – Kaikkein vaarallisimpia ovat juuri ne kuvat, joiden taustoja emme tiedä

  5. 5

   Käyrät kääntyivät kaakkoon: 13 grafiikkaa kertoo, miten koronavirus iski maailman­markkinoihin

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Miten toimia vihamielisen ihmisen edessä? Psykoterapeutti kertoo tekniikan, joka rauhoittaa mielen uhkaavassa tilanteessa

   Tilaajille
  2. 2

   Ensin Onni, 3, yski ja sitten vaimeni – Hädän hetkellä ensimmäiset minuutit ratkaisevat, mutta juuri silloin moni hyytyy

   Tilaajille
  3. 3

   HS:n laskuri kertoo, kuulutko asuin­alueesi pieni- vai suuri­tuloisiin

  4. 4

   Helsingin pörssissä viikosta tuli heikoin sitten euro­kriisin: osakkeiden arvosta pyyhkiytyi 10 prosenttia – Yhdys­valloissa osakkeet jatkoivat laskuaan

  5. 5

   Työnantajalle suuttunut mies jätti työnsä ja ajautui liki kolmen vuoden työttömyyteen – Oikeus tuomitsi yrityksen maksamaan jättikorvaukset

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Koronaviruksen hillitsemiseksi on olemassa yli­voimainen keino, joka on jokaisen ulottuvilla – Kokeile, läpäisetkö käsi­hygienian testin

  2. 2

   Tampereen keskustassa on kommuuni, jossa tyhjät pullot jaetaan painimalla

   Tilaajille
  3. 3

   ”Ovi avattiin, ja esiin työntyi pistin” – Toimittaja Jussi Konttisen isä joutui kuusi­vuotiaana venäläisten vanki­leirille, jolta moni lapsi ei selvinnyt

   Tilaajille
  4. 4

   ”Elämäni hirveimpiä kokemuksia” – Katariina Souri kertoo HS:lle, mitä hänelle tapahtui miljonääri Peter Nygårdin huvilalla

  5. 5

   Rappukäytävään leijaili kuukausien ajan sietämätön haju – Vuokralainen tuhosi töölöläisasunnon jätteillä betoniseiniä myöten

  6. Näytä lisää