Laulaja Samu Haber myöntää pitäneensä hallussaan 0,2 grammaa kokaiinia: ”Muistikuvat siltä yöltä ovat huuruiset” - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa

Laulaja Samu Haber myöntää pitäneensä hallussaan 0,2 grammaa kokaiinia: ”Muistikuvat siltä yöltä ovat huuruiset”

Syytteen mukaan Haber piti hallussaan viisi grammaa kokaiinia ja käytti sitä Ruisrockin aikaan Turussa.

Julkaistu: 31.1. 13:15

Suuressa huumevyyhdissä syytettynä oleva Sunrise Avenue -yhtyeen laulaja Samu Haber myöntää pitäneensä hallussaan ainoastaan noin 0,2 grammaa kokaiinia.

Tämä käy ilmi kirjallisesta vastauksesta, jonka Haberin puolustus on toimittanut Helsingin käräjäoikeudelle. Käräjäoikeus luovutti vastauksen viestimille perjantaina.

Haber kiistää vastauksessaan syyllistyneensä huumausainerikokseen, josta hänelle vaaditaan rangaistusta. Hän myöntää syyllistyneensä huumausaineen käyttörikokseen.

”Syytteessä ei ole väitetty Haberin ostaneen huumausainetta keneltäkään nimetyltä henkilöltä eikä hänen maksaneen aineesta mitään kenellekään. Haberin ei ole väitetty luovuttaneen huumausainetta kenellekään. Hänen ei ole väitetty muutoinkaan olevan osallinen esiin tulleeseen laajan huumausainerikosjuttuun”, Haberin kirjallisessa vastauksessa todetaan.

Laulajalle luettiin huumerikossyyte torstaina, kun Helsingin käräjäoikeus alkoi käsitellä historiansa suurinta huumevyyhtiä. Siinä on syytettyinä päätekijöinä liikemies Niko Ranta-aho ja entinen Cannonball-jengiläinen Janne ”Nacci” Tranberg.

Syytettyjä on kaikkiaan 54.

Haberin osuus on varsin pieni sivujuonne valtavassa vyyhdissä. Syytteen mukaan hän hankki noin viisi grammaa kokaiinia ja käytti sitä viime vuoden heinäkuussa Ruisrockissa ja jatkoilla ravintola Samppalinnassa Turussa.

Haber kommentoi syytettä myös viestimille käräjäoikeudessa torstaina.

”Olen käyttänyt siellä Ruissin jatkoilla Samppalinnassa huumausaineita. Siinä on koko osuuteni tässä. Nyt me kinastelemme syyttäjän kanssa siitä, että paljonko käytin ja paljonko en”, Haber sanoi tullessaan oikeustalolle.

Haastattelun voi katsoa oheiselta videolta. Haber kieltäytyi siinä kommentoimasta, keneltä hän sai kokaiinin.

”Täytyy myöntää, että muistikuvat siltä yöltä ovat aika huuruiset muutenkin. Pitkät festarit alla ja olin vapaata viikonloppua viettämässä”, Haber sanoi.

Syyttäjät vaativat Haberille rangaistukseksi kolmen kuukauden vankeusrangaistusta, joka voidaan tuomita ehdollisena. Vaihtoehtoisesti hänet voidaan syyttäjien mukaan tuomita tuntuvaan 90–100 päiväsakon sakkorangaistukseen.

Käräjäoikeuden on tarkoitus kuulla myöhemmin syytteeseen liittyen Haberia itseään sekä Niko Ranta-ahoa ja Ranta-ahon avopuolisoa Sofia Belórfia.

Myös Ranta-ahoa ja Belórfia syytetään kokaiinin hallussapidosta Turussa tuona viikonloppuna.

Syyttäjien mukaan Ranta-aho toi tuolloin toisen miehen kanssa kokaiinia Turkuun. Belórfin syytetään ottaneen kokaiinia vastaan Ranta-aholta ja luovuttaneen sitä eteenpäin. Syyttäjien mukaan Belórf käytti itsekin kokaiinia ainakin kahdesti.

Ranta-aho ja Belórf kiistävät välittäneensä huumeita.

Fitnessmalli Sofia Belórf sai syyttäjän mukaan huumerahoilla ostetun 12 000 euron Rolexin – Janne Tranbergille ja Niko Ranta-aholle syytteet valtavista huumelasteista

Historiallisen suuressa huumejutussa liikkui pimeää Viagraa, satoja kiloja amfetamiinia ja kilokaupalla kokaiinia – HS esittelee huumejutun syytetyt