Lähes kaikkien koronavirukselle altistuneiden karanteeni päättyi Lapissa - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa

Lähes kaikkien koronavirukselle altistuneiden karanteeni päättyi Lapissa

Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broasin mukaan potilailla ei ole ilmennyt oireiluja.

Lapin keskussairaalan ilmaeristyshuone Rovaniemellä. Kuvattu 24. tammikuuta. Kuva: Kaisa Sirén

Julkaistu: 10.2. 11:38, Päivitetty 10.2. 20:53

Lapissa koronavirukselle altistuneista 10 ihmisen karanteeniaika päättyi maanantaina iltapäivällä. Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broasin mukaan potilailla ei ilmennyt kaksi viikkoa kestäneen karanteenin aikana oireiluja eikä lisätartuntoja.

Lapissa on ollut yhteensä 14 ihmistä karanteenissa mahdollisen tartunnan takia. Altistuneista 4 on suomalaisia ja loput ulkomaalaisia. Kahden kotikaranteenissa olevan Lapin sairaanhoitopiirin työntekijän tarkkailuaika päättyy Broasin mukaan tiistaina ja kahden karanteeniaika tuli täyteen jo viime lauantaina.

Altistuneista osa oli osallistunut samaan tapahtumaan kiinalaisnaisen kanssa, jolla todettiin Wuhan-koronavirustartunta. Virustapaus oli Suomen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa. Osa altistuneista on Lapin sairaanhoitopiirin työntekijöitä.

Oikaisu 10.2. kello 13.24: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että 14 koronavirukselle altistuneen ihmisen karanteeni päättyy tänään. Tänään päättyy 10 ihmisen karanteeni, kahden päättyi lauantaina ja kaksi on karanteenissa vielä tiistaihin asti.

Koronaviruksen uhriluku nousi Kiinassa yli sadalla, sairastuneita on yli 40 000

Seuraa uutisia tästä aiheesta