Poliisi: Pyhätunturilla kuollut laskettelija suistui ulos hoidetulta rinnealueelta ohituksen jälkeen - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa

Poliisi: Pyhätunturilla kuollut laskettelija suistui ulos hoidetulta rinnealueelta ohituksen jälkeen

Mies oli laskenut rinteessä muita nopeammin ja joutunut kohtalokkaaseen ohitustilanteeseen.

Julkaistu: 13.2. 13:11

Poliisi on antanut lisätietoa lasketteluturmasta, joka tapahtui Lapissa Pelkosenniemen Pyhätunturilla viime tiistaina.

Onnettomuudessa kuoli pääkaupunki­seudulla asunut iäkäs mies. Mies oli kokenut laskettelija, joka tunsi Pyhätunturin laskettelualueen hyvin, poliisi kertoo tiedotteessa.

Onnettomuus tapahtui paikassa, joka on kahden vaikeusasteeltaan mustaksi eli erittäin vaikeaksi merkityn rinteen yhtymäkohdassa rinnealueen alaosassa. Toinen rinteistä on rinnekoneella ylläpidetty ja toinen luonnonlumirinne.

Mies laski pitkin hoidettua rinnettä nopeudella, joka poliisin mukaan oli suurempi kuin samassa rinteessä alempana lasketelleiden.

Rinteessä oli syntynyt ohitustilanne. Muita nopeammin edennyt mies ajautui toistaiseksi tuntemattomasta syystä liian lähelle edessä ollutta laskettelijaa ja joutui tekemään väistöliikkeen luonnonlumirinteen puolelle.

Luonnonlumirinteessä mies menetti laskunsa hallinnan ja kaatui. Hän pyöri välillä myös ilmassa muutamia kymmeniä metrejä rinnettä alas.

Ensiavusta huolimatta mies kuoli tapahtumapaikalle.

Mies käytti lasketellessaan asianmukaisia suojavarusteita, muun muassa kypärää ja selkäpanssaria.

Sää onnettomuuspäivänä oli pilvinen ja tunturin yläosassa sumuinen. Poliisin mukaan säällä ei ollut vaikutusta rinnealueen alaosassa tapahtuneeseen onnettomuuteen.

Poliisi pitää tapahtumien kulkua nyt selvitettynä. Kenelläkään muulla rinteessä olleella laskettelijalla ei katsota olevan vastuuta onnettomuuden tapahtumissa.

Poliisi jatkaa tutkintaa kuolemansyyn tutkintana.

Seuraa uutisia tästä aiheesta