Kotimaa

Syyttäjä: Nainen paloitteli ja poltti miesystävänsä ruumiin Varkaudessa, nainen vetoaa hätävarjeluun

Nainen myöntää aiheuttaneensa miehen kuoleman, mutta kyse oli hänen mukaansa hätävarjelusta.

Syyttäjä vaatii hieman yli 40-vuotiaalle naiselle rangaistusta miesystävänsä taposta ja ruumiin hävittämisestä paloittelemalla ja polttamalla. Ruumis tai sen jäänteet ovat edelleen kateissa.

Teko tapahtui Varkaudessa huhtikuussa 2018, ja asian käsittely alkoi Pohjois-Savon käräjäoikeudessa torstaina.

HS uutisoi marraskuussa 2018, että poliisi pyytää havaintoja Varkaudessa kadonneesta miehestä. Tuolloin 61-vuotias mies oli viimeisen kerran nähty varmuudella Varkaudessa perjantaina 6. huhtikuuta.

Koska ruumis on kateissa, tapahtumien kulusta ei ole juuri muuta tietoa kuin naisen esittämä versio. Sen takia syyttäjä esitti useita vaihtoehtoisia syytteitä.

Vakavimmat syytteet koskivat tappoa. Niiden mukaan nainen olisi tappanut miehen joko tuntemattomaksi jääneellä tavalla tai naisen kertomalla tavalla eli veitsellä. Isku olisi osunut kaulaan ja aiheuttanut miehen kuoleman.

Jos tapahtumat olivat edenneet naisen kertomalla tavalla, syyttäjän mukaan kyseessä voi lievimmillään olla hätävarjelun liioitteluna tehty pahoinpitely ja törkeä kuolemantuottamus. Syyttäjän mukaan naisen olisi joka tapauksessa pitänyt huolehtia siitä, että mies saa apua.

Nainen vetoaa hätävarjeluun. Hänen mukaansa mies oli riitatilanteessa uhannut veitsellä, ja kun hän oli itse saanut käteensä toisen veitsen, hän oli huitaissut kohti miestä. Hän ei kertomansa mukaan huomannut, että miehelle tuli vamma.

Riidan jälkeen nainen kertoo poistuneensa asunnosta ja palanneensa vasta seuraavana päivänä. Silloin mies löytyi kuolleena verilammikosta.

Tämän jälkeen nainen oli ryhtynyt hävittämään ruumista.

Syyttäjän mukaan nainen paketoi vainajan makuupussiin, paloitteli sen useaan osaan ja hävitti ruumiin tuntemattomaksi jääneellä tavalla.

Toinen vaihtoehto on, että nainen kuljetti ruumiin Kuhmoon ja yritti etsiä sieltä sopivaa paikkaa sen hävittämiseen. Maa oli kuitenkin jäässä, joten nainen palasi Varkauteen ja poltti ruumiinosat tynnyrissä pala kerrallaan.

Hävittämismatkasta on näyttönä muun muassa naisen ostokset Kuhmossa. Hän oli ostanut muun muassa jätesäkkejä, retkikirveen, sahoja, suojapeitteen, kaksi matkalaukkua, moottoriöljyä, kulmahiomakoneen ja työkäsineitä.

Nainen myöntää tämän hautarauhan rikkomisesta koskevan syytteen oikeaksi. Hän oli kertomansa mukaan kuitenkin yrittänyt täyttää uhrin elinaikanaan esittämän toiveen.

Naista syytetään myös miehen omaisuuden varastamisesta. Mies oli ennen kuolemaansa saanut suurehkon perinnön, ja tätä nainen on alkanut siirtää miehen kuoleman jälkeen omiin nimiinsä. Hän muun muassa rekisteröi itselleen miehen auton ja moottoripyörän.

Nainen kiistää tämän syytteen ja kertoo, että pariskunta eli yhteistaloudessa.

Oikeudenkäynti jatkuu perjantaina.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Moni säilyttää vihanneksia ja hedelmiä väärin, ja se voi johtaa turhaan hävikkiin – asiantuntija kertoo helpot korjausliikkeet

   Tilaajille
  2. 2

   Myrsky kaatoi puita ja sai jokia tulvimaan pelloille, parituhatta taloutta vielä ilman sähköjä

  3. 3

   Sars-selviytyjä kertoo, miten nyt välttelee koronavirusta – Alex Lamilla on ainakin kymmenen käytännön keinoa

  4. 4

   Unohdettu idylli rapistuu Sellon varjossa: Puutalojen pihapiiri tyhjeni yllättäen, vaikka tontti on keskellä Leppävaaraa

  5. 5

   Masennuksesta kerrotaan sankaritarinaa, joka kuvaa todellista toipumista huonosti

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Kuinka paljon pidemmälle kansanedustajat voivat väkivallan ihannoinnissa vielä mennä?

  2. 2

   Neljä vuotta sitten Peter Vesterbacka sai illallisilla idean, joka ei koskaan toteudu – HS:n erikoisartikkeli kertoo kaiken Tallinnan-tunnelista

   Tilaajille
  3. 3

   Jenny Nyman alkoi ostaa, remontoida ja myydä asuntoja pari vuotta sitten – nyt työn alla on kuudes asunto

   Tilaajille
  4. 4

   Poliisi: Kadoksissa ollut Miikka Leinonen löytyi kuolleena Rajasaaren edustalta Helsingissä

  5. 5

   Black Sabbathin esikoisalbumin kuuluisassa kansikuvassa poseeraavan naisen henkilöllisyys paljastui viimein – Mutta piilotteliko hän todella kissaa takkinsa alla?

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Jopa 70 prosenttia suomalaisista syö liian vähän hiilihydraatteja – asiantuntija kertoo yllättävät merkit, joista tunnistat hiilarivajeen

   Tilaajille
  2. 2

   HS vietti vuorokauden Helsingin maineikkaimmalla huolto­asemalla, ja kello 1.06 pöytään nukahti työntekijöille tuttu mies

   Tilaajille
  3. 3

   ”Nyt multa meni pata jumiin” – HS:n haltuunsa saamat ääni­viestit paljastavat, kuinka luistelu­valmentaja Mirjami Penttinen raivoaa nuorille luistelijoille

   Tilaajille
  4. 4

   Huippuharpisti Emmanuel Ceysson osaa kertoa muusikoille, miten kilpailut voitetaan – Suomalaisille hän on ”ranskan­peruna”, ja syy siihen on puoliso Antti Holma

   Tilaajille
  5. 5

   Kun ikuisesti reipas uupuu, kukaan ei huomaa – On väärin luulla, että jokainen pystyy pyytämään apua

  6. Näytä lisää