Poliisi pyytää havaintoja Harjavallassa kadonneesta naisesta, jonka epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa

Poliisi pyytää havaintoja Harjavallassa kadonneesta naisesta, jonka epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi

Keskusrikospoliisi pyytää ihmisiä ilmoittamaan mahdolliset havainnot kadonneesta naisesta joulukuun alusta.

Paula Kaarina Leino-Mäkilä Kuva: Rautarinta Sari / Poliisi

Julkaistu: 18.2. 10:04

Keskusrikospoliisi pyytää havaintoja Harjavallassa joulukuussa kadonneesta 59-vuotiaasta naisesta.

Paula Kaarina Leino-Mäkilä on nähty viimeksi varmuudella joulukuun alussa. Naisen perheenjäsen oli vienyt hänet lauantai-iltapäivänä 7.12.2019 tämän Harjavallassa sijaitsevaan kotiin osoitteeseen Elokatu 12.

Tutkinnassa ilmenneiden seikkojen vuoksi poliisilla on syytä epäillä, että nainen on joutunut mahdollisesti henkirikoksen uhriksi.

Ihmisiä pyydetään ilmoittamaan mahdolliset havainnot kadonneesta ja hänen liikkeistään joulukuun alkupäivinä keskusrikospoliisin vihjenumeroon 050 456 4903 tai lähettämään sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi(a)poliisi.fi.

Keskusrikospoliisin rikoskomisario Jarkko Toivonen ei voi tässä vaiheessa tutkintaa kertoa henkirikosepäilystä tätä enempää. Toivosen mukaan mahdollisen henkirikoksen olosuhteista tiedotetaan tarkemmin ehkä ensi viikolla.

Tutkinnassa ei toistaiseksi ole nimettyjä epäiltyjä.

”Tarkoitus oli nyt lähinnä kertoa, että tutkimme tätä mahdollisena henkirikoksena ja uhri on edelleen kadonneena”, Toivonen sanoo.

Poliisi kertoo, että Leino-Mäkilä on noin 160 senttimetriä pitkä ja vartaloltaan tukevahko. Hänellä on tummat puolipitkät hiukset. Naisen liikkuminen on vaivalloista, ja hän käyttää ulkona liikkuessaan rollaattoria tai sinistä Peugeot 307 Wagon -merkkistä henkilöautoa, jonka rekisteritunnus on TTF-446.

Paula Kaarina Leino-Mäkilän Peugeot 307 Wagon -henkilöauto. Kuva: Snellman Alma / Poliisi

Poliisi julkaisi kadonneesta ja tämän autosta kuvat.

Keskusrikospoliisi tutkii tapausta yhteistyössä Lounais-Suomen poliisilaitoksen kanssa. Jarkko Toivosen mukaan krp:n mukanaoloon ei liity mitään erikoista.

”Tarjoamme paikallispoliisille tutkinta-apua, jos tarvetta esiintyy.”

Seuraa uutisia tästä aiheesta