Lisätietoa Lahden poliisioperaatiosta: epäilty antautui poliisille itse, hallussa olleella aseella ei uhkailtu ketään - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa

Lisätietoa Lahden poliisioperaatiosta: epäilty antautui poliisille itse, hallussa olleella aseella ei uhkailtu ketään

Hämeen poliisilla oli Lahdessa keskiviikkona piiritystilanne, joka kesti lähes 12 tuntia. Operaatioon osallistui kaikkiaan kolmetoista partiota.

Julkaistu: 19.2. 7:59, Päivitetty 21.2. 15:15

Hämeen poliisilla oli keskiviikkona pitkään jatkunut piiritystilanne Lahden Patomäessä. Poliisi eristi alueella sijaitsevan paritalon ja evakuoi asukkaita.

Piiritystilanne alkoi aamulla hieman ennen kello viittä. Noin puoli viideltä iltapäivällä poliisi ilmoitti, että tilanne on ohi ja että epäilty on poliisin hallussa.

Kukaan ei loukkaantunut kiinniottotilanteessa. Poliisi kertoi perjantaina, että epäilty antautui poliisille itse.

Tilanne sai alkunsa, kun hätäkeskus sai ilmoituksen, jonka mukaan mies esittää henkeen ja terveyteen kohdistuvia uhkauksia Lokinkadulla sijaitsevassa yksityisasunnossa.

Poliisin saavuttua paikalle partio arvioi tilanteen olevan uhkaava ja kutsui lisäapua, poliisi kertoo tiedotteessa. Kohdehenkilöllä oli hallussaan ase, ja hän esitti puhelimitse uhkauksen paikalla olleita poliiseja kohtaan.

Operaatioon osallistui kaikkiaan kolmetoista partiota, mukana muutamia vaativiin tilanteisiin erikoistuneita partioita. Hämeen poliisin partioita täydensivät poliisin valmiusyksikön poliisit.

Poliisi evakuoi piirityksen kohteena olleen paritalon toisen asunnon asukkaat ja myöhemmin myös viereisten talojen asukkaat. Lokinkatu suljettiin liikenteeltä.

Asunnossa oli ollut epäillyn lisäksi muitakin ihmisiä, mutta he poistuivat ennen poliisin tuloa. Poliisi päätti edetä tilanteessa rauhallisesti neuvottelemalla. Lopulta neuvotteluyhteys mieheen löytyi.

Poliisin mukaan epäillyn ase oli saatu aikoinaan haltuun luvallisesti harrastusperusteella. Tällä hetkellä siihen ei kuitenkaan ole voimassa olevaa aseenkantolupaa.

Poliisi kertoi perjantaina ottaneensa aseen ja siihen kuuluvia patruunoita haltuunsa piiritystilanteen jälkeen. Esitutkinnassa on tähän mennessä selvinnyt, että aseella ei ollut uhattu ketään.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa. Kiinniotetun miehen osalta asiaa tutkitaan virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena ja laittomana uhkauksena.

Poliisi kertoi aiemmin kuluvalla viikolla, että operaatiota häiritsivät jonkin verran ihmiset, jotka tulivat katsomaan tilanteen etenemistä paikan päälle.

”Heitä jouduttiin poistamaan alueelta. Paikalle saapui myös runsaasti median edustajia ja kuvaajia. Yksi median edustaja jouduttiin poistamaan eristetyltä alueelta. Hän yritti lennättää kuvauskopteria tapahtuma-alueen yllä. Poliisin toiminnan turvaamiseksi alueelle haettiin tilapäinen lentokielto.”

Seuraa uutisia tästä aiheesta