Hovioikeus lievensi tuomiota Oulun moskeijaraiskauksesta: teko oli vakava, mutta rikoslajissaan se oli lievimmästä päästä - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa

Hovioikeus lievensi tuomiota Oulun moskeijaraiskauksesta: teko oli vakava, mutta rikoslajissaan se oli lievimmästä päästä

Tapaus nostatti suuttumusta, koska paikallinen moskeija asettui tekijän puolelle alle 10-vuotiasta uhria vastaan.

Rovaniemen hovioikeus tuomitsi 44-vuotiaan tadžikistanistalaisen miehen kolmeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankeuteen törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Kuva: IS

Julkaistu: 21.2. 14:58

Rovaniemen hovioikeus on lieventänyt puolella vuodella tuomiota moskeijassa tapahtuneesta raiskauksesta. Oikeus tuomitsi 44-vuotiaan tadžikistanilaisen Muso Asoevin kolmeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankeuteen törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Teot tapahtuivat Oulussa kesän ja syksyn 2018 aikana.

Oulun käräjäoikeus oli tuominnut Asoevin kolmen vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen.

Oikeuden julkisen selosteen mukaan Asoev oli kosketellut alle kymmenvuotiasta tyttöä eri puolilta vartaloa ainakin kolmella eri kerralla. Hän oli kosketellut tyttöä vatsan alueelta sekä vaatteiden päältä ja alta seksuaalisella tavalla.

Viimeisellä kerralla mies oli kosketellut myös tytön sukuelimiä ja tunkeutunut sormella tytön sisälle. Oikeus totesi, että teko täytti sukupuoliyhteyden määritelmän.

Mies kiisti syytteet. Hänen mukaansa taustalla vaikutti velka-asia ja tyttö oli saatu valehtelemaan tapahtumista.

Oikeudet pitivät lapsen kertomusta luotettavana. Rikosepäily tuli aikoinaan ilmi tytön puheista.

Käräjäoikeuden tavoin myös hovioikeus katsoi, että teot olivat olleet erityisen moitittavia, koska mies vastasi tytön uskonnollisesta kasvatuksesta. Tämän takia mies oli erityistä luottamusta edellyttävässä asemassa.

Hovioikeus kuitenkin alensi tuomiota, sillä vaikka teot olivat vakavia, ne eivät omassa rikoslajissaan olleet vakavimmasta päästä. Tuomio oli siten oikeuskäytäntöön nähden liian ankara.

Mies määrättiin maksamaan tytölle yhteensä 10 500 euron korvaukset kärsimyksestä sekä kivusta ja särystä.

Paljastuttuaan tapaus herätti suurta järkytystä. Suuttumusta lisäsi se, että paikallisen moskeijan johto asettui tiukasti turvapaikanhakijana Suomeen saapuneen tekijän puolelle.

Mies tuomittiin yli kolmen vuoden vankeus­rangaistukseen nuoren tytön raiskauksesta Oulussa

Keskustan sydän­maalla kuplii kiukku, eikä Sipilän ”aivo­pieru” unohdu – Oululaisten hiljainen enemmistö empii suuntaansa, ja se voi ratkaista koko Suomen suunnan