Poliisi ei enää epäile kuolemantuottamusta Liperin moottorikelkka­onnettomuudessa - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa

Poliisi ei enää epäile kuolemantuottamusta Liperin moottorikelkka­onnettomuudessa

Moottorikelkan kyydissä oli kaksi miestä. Kelkka törmäsi rannan läheisyydessä kiveen tai rannan puihin ja miehet lensivät kelkan kyydistä jäälle.

Julkaistu: 28.2. 23:44, Päivitetty 1.3. 13:42

Mies kuoli moottorikelkka­onnettomuudessa Pohjois-Karjalan Liperissä Viinijärvellä, Itä-Suomen poliisi kertoi tiedotteessaan. Onnettomuus sattui perjantai-iltana noin kello 20.

Moottorikelkkailemassa oli ollut kaksi miestä, joista toinen kuoli onnettomuudessa.

Poliisi on selvittänyt tapausta viikonlopun ajan. Lauantaina se tiedotti pidättäneensä toisen miehen ja tutkivansa onnettomuutta törkeänä rattijuopumuksena ja törkeänä kuolemantuottamuksena. Sunnuntaina poliisi kuitenkin kertoi, ettei miestä enää epäillä kuolemantuottamuksesta. Hänet on päästetty vapaaksi.

Tiedotteessa kerrottaan, että alkutiedoista poiketen on selvinnyt, että miehet ovat liikkuneet kahdella moottorikelkalla. Toinen oli ajanut päin puita luodolla, lentänyt moottorikelkasta jäälle ja saanut kuolemaan johtaneita vammoja.

Poliisi varoittaa tiedotteessa myös jäällä liikkumisen vaaroista. Leudon talven jäljiltä jäät ovat heikkoja, ja runsaiden vesisateiden takia vesien virtaamat ovat suuria.

Aiempina vuosina turvalliset tututkaan paikat järvillä eivät välttämättä ole turvallisia. Vesien suuret virtaamat ovat laajentaneet normaalisti tunnettuja heikkoja jään kohtia ja viime päivien pakkanen on tehnyt pintaan ohuen jääkerroksen. Kevyt pakkaslumi peittää ohuen riitteen ja voi luoda valheellisen kuvan jään kestävyydestä.

Lumen puute jäällä vaikeuttaa moottorikelkkailua ja voi tehdä railoista tai pienistäkin pinnalle yltävistä kivistä moottorikelkoille vaarallisia.

Seuraa uutisia tästä aiheesta