Kommentti: Olisiko Helsingissäkin pitänyt sulkea koko koulu? Ylimitoitetut toimet saa jälkikäteen helpommin anteeksi kuin onneen luottamisen

Suomi joutuu tulikokeeseen, kun sunnuntaina selvisi, että 130 lasta on altistunut koronalle. Maailmalla suljetaan kouluja, mutta Suomessa laitetaan muutama luokka kotikaranteeniin. WHO:n mukaan järeät toimet ovat ainoa keino, jolla viruksen leviämistä saadaan hillittyä, kirjoittaa kotimaantoimituksen esimies Päivi Paulavaara.

Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulu Helsingissä sunnuntaina. Koulun neljä alakoulun luokkaa opettajineen määrättiin sunnuntaina kahdeksi viikoksi kotikaranteeniin koronaviruksen vuoksi. Syynä on kouluikäisellä pojalla todettu koronavirustartunta, jonka poika oli saanut lähipiiriinsä kuuluvalta, Italiassa matkailleelta työikäiseltä naiselta.

1.3.2020 21:10 | Päivitetty 2.3.2020 11:18

Koronaepidemian mahdollisuus Suomessa tipahti sunnuntai-iltaa viettävien suomalaisten syliin siinä vaiheessa kun pääkaupungin pormestari Jan Vapaavuori istahti ylilääkäri Asko Järvisen viereen. Alkamassa oli Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiedotustilaisuus.

Vapaavuoren paikallaolosta tiesi heti, että tämä on vakavaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat