Korona­virus tappoi seitsemän saman hoiva­kodin asukasta Seattlessa –  Miten varmistetaan, ettei sama tapahdu Suomessa? - Kotimaa | HS.fi

Korona­virus tappoi seitsemän saman hoiva­kodin asukasta Seattlessa –  Miten varmistetaan, ettei sama tapahdu Suomessa?

Uusi koronavirus ei toistaiseksi ole johtanut varotoimiin hoivakodeissa, vaikka ikäihmisten tiedetään olevan viruksen aiheuttaman taudin riskiryhmää.

Sairaanhoitaja, hygieniavastaava Tarja Airaksinen Intiön hoivakodin varastossa Oulussa. Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekosen (vas) mukaan Suomi ylittää tällä hetkellä kansallisen varautumissuunnitelman mukaisen materiaalivalmiuden.­

5.3.2020 2:00 | Päivitetty 5.3.2020 7:00

Vanhainkodeissa ja ikäihmisten palveluissa uuden koronaviruksen leviämisen ehkäisy on erityisen tärkeää. Koronaviruksen aiheuttaman covid-19-taudin tappavuus kun on keskimääräistä suurempaa yli 80-vuotiaiden keskuudessa.

Yhdysvalloissa tauti pääsi leviämään juuri hoivakodissa kuin varkain. Tauti on tappanut yhdysvaltalaislehti The New York Timesin mukaan seitsemän Washingtonin osavaltiossa sijaitsevan Seattlen läheisyydessä olevan hoivakodin asukasta. Ensimmäiset kuolemantapaukset tapahtuivat ennen kuin hoivakodin asukkaita oli edes määrätty karanteeniin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat