Uuden areenan nimi Uros Live tyrmistyttää kommenttipalstoilla – ”Tällä ei ole mitään tekemistä sukupuolen kanssa”, areenan toimitusjohtaja sanoo - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Tampere

Uuden areenan nimi Uros Live tyrmistyttää kommenttipalstoilla – ”Tällä ei ole mitään tekemistä sukupuolen kanssa”, areenan toimitusjohtaja sanoo

Tampereen kansiareena on nyt nimeltään Uros Live oululaisen sponsorin mukaan. Areenayhtiö yllättyi palautteesta.

Tampereen monitoimiareenan nimen julkistaminen on herättänyt keskustelua.

Tampereen monitoimiareenan nimen julkistaminen on herättänyt keskustelua. Kuva: Tomorrow AB

Julkaistu: 5.3. 13:39, Päivitetty 5.3. 14:00

Tampereen monitoimiareena sai torstaina uuden nimen.

Kansi ja Areena -työnimellä kulkenut areena on nyt nimeltään Uros Live. Nimi on herättänyt kansan parissa tyrmistystä.

Uros on oululainen teknologiayritys, joka tuottaa mobiilipalveluja ja teollisen internetin ratkaisuja ja kirjoittaa nimensä isolla: UROS. Live taas viittaa areenassa järjestettäviin urheilu- ja kulttuuritapahtumiin.

Areena ja Uros Group sopivat torstaina kymmenen vuoden yhteistyösopimuksen, jonka yhteydessä uusi nimi tuli esiin ja yllätti tamperelaiset.

Esimerkiksi Tampereen kehitystä pohtivassa Facebook-ryhmässä velloi lähes suoranainen inho uutta nimeä kohtaan. Tässä muutama poiminta:

”Oon kuullut typeriä nimiä, mutta tästä on vaikea parantaa.”

”Jär-kyt-tä-vä. Kaikki tuntuu onneksi inhoavan nimeä. En voinu uskoa silmiäni. Niin juntti ettei mitään rajaa. Mitä vikaa Kansi Areenassa on nimenä?”

”Törkeä nimi, ei Tampere noin hölmöä Areenaa tarvitse. En ikinä vie yhtäkään vierasta tuon nimiseen hölmölään.”

Areenan on tarkoitus valmistua ensi vuonna, ja siitä tulee Tampereen liigajoukkueiden Tapparan ja Ilveksen kotiareena sekä vuoden 2022 jääkiekon MM-kisojen päänäyttämö.

Areena vetää jääkiekko-otteluissa noin 13 000 katsojaa, ja konserteissa paikalle mahtuu noin 15 000 katsojaa.

Lue lisää: Lätkäfanin uusi paratiisi

Torstaina iltapäivällä sosiaalisesta mediasta tuntui olevan vaikeaa löytää Uros Live -nimeä puolustavia kommentteja. Tapparan Facebook-sivuilla kommentit olivat ihmetteleviä.

”Kai tää nimi on vitsi.”

”Paljon hirveempää nimee ei vois noinkin hienolle areenalle tulla.”

”Kai sen sopparin jotenkin voi vielä perua? Voihan?”

”Hävettää, ei pysty muuta sanomaan.”

Tampereen kaupungin viestintäjohtaja Anna-Maria Maunu ei pidä nimeä ongelmallisena.

”Yhteistyökumppanit valitsee areenayhtiö, ja kaupunki on siinä vain vähemmistöosakkaana”, hän kertoo.

Maunu ymmärtää, että nimi herättää keskustelua.

”Nyt valittu on tietysti suomeksi varmasti keskustelua herättävä, mutta muilla kielillä ei. Ja kun areenanyhtiön markkinoinnin yksi tärkeimmistä kohderyhmistä on nimenomaan isot tapahtumajärjestäjät, niin en pidä sitä siksi ongelmallisena”, Maunu perustelee.

”Areena on alusta tapahtumille, sinne siis pitää saada kansainvälisiä tapahtumajärjestäjiä. Ja kun sen on tarkoitus olla teknisesti ja elämyksellisesti ihan uutta, niin mikäpä sen parempi kumppani kuin alan suuri yritys.”

Areenan toimitusjohtaja Marko Hurme sanoo yllättyneensä voimakkaista reaktioista, joita nimi aiheutti.

”Uros toimii Oulun Kärppien pääsponsorina ja sitä kautta uskoisin, että se on aika isolle osalle suomalaisista tuttu. Heidän logonsa näkyy Viasatilla joka tauolla. Ei se siis täysin tuntematon ole. Niille jotka eivät ole asiaan perehtyneitä, tämä voi aiheuttaa monenlaisia tunteita”, Hurme sanoo.

”Olen tosi pahoillani siitä, jos joku esimerkiksi nainen on loukannut mielensä siitä nimestä, mutta tällä ei ole mitään tekemistä sukupuolen kanssa”, Hurme toteaa.

Hän muistuttaa, että Uros-yhtiön nimi muodostui aikanaan sanoista universal roaming solutions, kun yhtiö toi ratkaisuja matkapuhelinten roaming-maksuihin. Areenan nimi taas on nyt Uros Live.

”Korostan ja alleviivaan, että tällä ei ole mitään tekemistä sukupuolen kanssa. Me järjestämme jatkossakin tapahtumia ihan kaikille.”

Vielä vuodenvaihteessa sponsoriksi oli ehdolla hänen mukaansa seitsemän isoa firmaa, joista siis Uros Group tuli valituksi.

Nimet|Tampereen uudesta jättiareenasta tuli Uros Live, ja anagrammien keksijät päästivät luovuutensa irti

Tampereen uuden areenan alue alkaa jo hahmottua: korkein osa on 17-kerroksinen asuinkerrostalo

Seuraa uutisia tästä aiheesta