Aurinkomatkat keskeytti paketti­matkansa koronaviruksen takia – KKV: Yrityksillä ei velvollisuutta palauttaa rahoja mistä tahansa matkasta

Aurinkomatkat kertoi perjantaina peruvansa pakettimatkat, joiden lähtöpäivä olisi ollut 12. huhtikuuta tai aiemmin. Tui ilmoitti keskeyttävänsä kaikki lomamatkansa Suomesta 3. huhtikuuta asti.

Rooman Espanjalaiset portaat olivat torstaina tyhjät karanteenimääräysten vuoksi. Italia kuuluu niihin kohteisiin, joiden kohdalla koronaviruksen takia perumastaan pakettimatkasta on pääsääntöisesti saanut rahat takaisin.

| Päivitetty

Ulkoministeriön torstaina antama suositus tarpeettoman matkustamisen välttämisestä ei tarkoita, että minkä tahansa pakettimatkan voisi perua tai siirtää kuluitta.

Näin linjaa Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV).

”Tällä hetkellä matkan voi peruuttaa kuluitta ainakin niihin maihin, joihin matkustamista on kehotettu välttämään, joissa on maahantulokielto, hätätila tai äkillisesti voimaan astunut viisumipakko. Tilanteita saatetaan joutua arvioimaan tapauskohtaisesti”, virasto kertoi perjantaina verkkosivuillaan.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat