Suomi auttaa: HS yhdistää auttajat ja avun­tarvitsijat keskustelemaan – Ilmoittaudu mukaan, jos haluat auttaa tai kaipaat apua

Kerro lomakkeella, haluatko auttaa tai kaipaatko apua.

Suomi auttaa -kampanjan tarkoituksena on tarjota keskusteluseuraa sitä kaipaaville.

19.3.2020 5:45 | Päivitetty 20.3.2020 20:00

Suomi on poikkeustilassa koronaviruksen takia. Kun ihmiset sulkeutuvat neljän seinän sisälle, yksinäisyydestä voi tulla monelle ongelma.

Tämän vuoksi HS käynnistää Suomi auttaa -kampanjan, jonka tarkoituksena on tarjota keskusteluseuraa sitä kaipaaville.

”Haluamme yhdistää auttamista tarvitsevat ja auttamishaluiset ihmiset, jotta mahdollisimman harva joutuisi olemaan yksin poikkeuksellisessa tilanteessa”, kirjoittaa vastaava päätoimittaja Kaius Niemi (lue Niemen koko kirjoitus tästä).

Tänään HS julkaisee useita artikkeleita, joissa käsitellään eristyksen ja yksinolon vaikutuksia hyvinvointiin. Kouluttajapsykoterapeutti Maaret Kallio sanoo, että arkea kannattelevat aikuisetkin tarvitsevat keskustelukumppania, jolle voi purkaa huolensa sanoiksi.

”Meidän kuuluisikin toimia niin, että kriisitilanteissa mennään lähelle toisia ja tiivistetään ihmisten välistä ketjua, mutta nyt se on nyt haastavaa. Vaikka konkreettista apua ei välttämättä pystyisi tarjoamaan, voimme nyt auttaa olemalla toisille läsnä ainakin puhelimitse”, Kallio sanoo. (Lue Kallion haastattelu kokonaisuudessaan täältä.)

Jos siis olet juttukaverin tarpeessa tai haluat auttaa, kerro yhteystietosi ja hieman itsestäsi tämän jutun lopussa olevalla lomakkeella. Tämän jälkeen HS lähettää sinulle sähköpostilla omalta alueeltasi yhteystiedon, jonka jälkeen voitte itse sopia yhteydenpidosta.

HS suosittelee, että yhteyttä pidetään ensisijaisesti sähköpostilla. Jos molemmat keskustelijat niin haluavat ja päättävät, he voivat vaihtaa puhelinnumeroita.

Jos käyt keskusteluita sellaisen henkilön kanssa, johon olet saanut yhteyden, HS pyytää että kerrot siitä osoitteessa suomiauttaa@hs.fi. Tulevina päivinä kerromme, miten ihmiset ovat keskustelleet keskenään ja miten se on vaikuttanut. Kysymme myös osallistujien mielipiteitä sähköpostitse laajemminkin.

Suomi auttaa -hankeen ajatus on, että hankalat ajat saavat ihmiset auttamaan toisiaan. Jokaisen osallistujan vastuulle jää kuitenkin muistaa riskit.

HS ei voi varmistua hankkeen osallistujien henkilöllisyydestä. Ehdotuksiin tapaamisesta kannattaa suhtautua varauksella varsinkin alussa. Jos puhe kääntyy pian rahaan tai sävy on ahdistava, keskustelu kannattaa lopettaa heti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat