Suomalaiset syövät liian vähän kasviksia – tuoreen tutkimuksen mukaan syyllinen on kasvisten liian voimakas maku - Kotimaa | HS.fi

Suomalaiset syövät liian vähän kasviksia – tuoreen tutkimuksen mukaan syyllinen on kasvisten liian voimakas maku

Tuoreen väitöstukimuksen mukaan makuaistin herkkyys voi olla yhteydessä ruokavalintoihin.

Suomalaiset syövät edelleen liian vähän kasviksia. Yksi syy voi olla niiden voimakas maku, joka voidaan kokea epämiellyttävänä. Makua voidaan muokata esimerkiksi maustamalla vihanneksia.

25.3.2020 2:00

Erot makuaistin herkkyydessä voivat vaikuttaa syömiseen ja ruokavalintoihin, joilla on suuri vaikutus terveyteen ja hyvinvointiin. Lihavuus kuitenkin yleistyy, ja suomalaisetkin syövät edelleen liian vähän kasviksia.

Yksi syy vähäiselle kasvisten syönnille voi tuoreen tutkimuksen mukaan olla niiden voimakas maku, joka voidaan kokea epämiellyttävänä. Voimakkaan makuisista ruoista voidaan myös opetella pitämään.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat