Suomessa kaksi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa – HS kerää yhteen reaaliaikaiset tiedot taudin etenemisestä - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Tartuntatilanne keskiviikkona

Suomessa kaksi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa – HS kerää yhteen reaaliaikaiset tiedot taudin etenemisestä

Julkaistu: 25.3. 15:22
  • Keskiviikkona kerrottiin kahdesta uudesta koronavirukseen liittyvästä kuolemantapauksesta.

  • Uusia koronavirustartuntoja 88, joista Uudellamaalla 49.

  • HS:n reaaliaikainen seuranta näyttää, kuinka liikenne Uudenmaan rajoilla kehittyy.

Tartuntatilanne Suomessa

Suomessa kerrottiin tänään kahdesta uudesta koronavirukseen liittyvästä kuolemantapauksesta. Toinen kuolemantapaus tapahtui Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella, toinen Kanta-Hämeessä.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri tiedotti, että koronavirukseen kuollut oli keski-ikäinen ja perussairautensa osalta riskiryhmään kuuluva. Hus ei kertonut lisätietoja kuolemantapauksesta.

Kaiken kaikkiaan Terveyden ja hyvinvoinninlaitos (Thl) tiedotti tänään iltapäivällä 88 uudesta koronavirustartunnasta Suomessa, mikä on suunnilleen saman verran kuin eilen. Yhteensä koronavirustartuntoja on Suomessa varmistettu 880.

Sairaalahoitoa vaativia potilaita on Thl:n mukaan koko maassa tällä hetkellä 82. Heistä 22 on tehohoidossa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (HUS) raportoitiin tänään 49 uutta tartuntaa, mikä on 25 tartuntaa vähemmän kuin eilen. Muualta maasta löytyi 39 tartuntaa, mutta niiden jakautumisesta sairaanhoitopiireittäin ei ole tällä hetkellä saatavilla kattavaa tietoa. Esimerkiksi Pirkanmaalla raportoitiin tänään kahdeksan uutta tartuntaa, mikä on saman verran kuin eilen.

Siltä osin kun päivittäistä tietoa sairaanhoitopiireittäin on, tilanne näyttää tältä:

Kaikkia koronavirusepäilyjä ei enää testata, joten varmistettujen tartuntojen määrä ei kuvaa tarkasti sitä, kuinka paljon tartuntoja todella on. Esimerkiksi pääkaupunkiseudun sairaanhoitopiiri HUS ei enää testaa kuin tiettyjä tärkeitä avainryhmiä.

Liikkuminen Helsingissä ja Uudellamaalla

HS:n tietojen mukaan liikkumista ollaan rajoittamassa Uudenmaan alueella molempiin suuntiin. Hallitus kokoontuu tänään keskiviikkona klo 18 keskustelemaan asiasta.

Alla oleva reaaliaikaisesti päivittyvä grafiikka näyttää, kuinka paljon ajoneuvoja on liikkeellä Uudenmaan rajakohdissa:

HS:n reaaliaikaisesti päivittyvä grafiikka näyttää, kuinka paljon ajoneuvoja on liikkeellä Helsingin sisääntuloväylillä:

Myös jalankulkijoiden ja joukkoliikenteen matkustajien määrä on vähentynyt huomattavasti normaalista.

Katujen autioituminen käy ilmi myös Google Maps -karttapalvelun tiedoista. Google Maps ei kerro liikkeellä olevien ihmisten kokonaismääriä, vaan palvelu ilmoittaa kohteille sen hetkisen prosentuaalisen kävijäarvon. Arvo perustuu siihen, kuinka paljon ihmisiä kohteessa käy normaalisti samaan aikaan ja kaiken kaikkiaan viikon aikana.

HS:n kokoama grafiikkaa päivittyy reaaliaikaisesti ja kertoo viimeisimmät kävijätiedot:

Tilanne maailmalla

Alla oleva grafiikka näyttää koronaviruksen aiheuttamien kuolemien määrän päivittäin maailmanlaajuisesti. Tänään raportoidut kuolemat päivittyvät tietokantaan ensi yön aikana.

Maittain tarkasteltuna kuolemantapausten tilanne näyttää tältä:

Tartuntatilanne näyttää maailmanlaajuisesti tältä:

Maittain tarkasteltuna tartuntatilanne näyttää tältä:

Alla olevasta grafiikasta näkee, että esimerkiksi Kiinassa ja Etelä-Koreassa viimeaikaiset tapaukset muodostavat vain murto-osan tartunnoista. Euroopassa suhde on päinvastainen.

Näin tartunnat ovat levinneet eri maissa

Alla oleva graafi näyttää, miten tautitapaukset ovat lisääntyneet eri maissa sadannesta tartunnasta lähtien.

Esimerkiksi Etelä-Korea on onnistunut hillitsemään toimillaan tartuntoja. Myös Japanin käyrä näyttää loivalta, mutta siellä tapauksia on saatettu raportoida vähemmän kuin niitä todellisuudessa on.

Grafiikan asteikko on logaritminen. Se tarkoittaa tässä, että yksi askelväli y-akselilla merkitsee tartuntojen määrän kymmenkertaistumista.

Maan nimeä napauttamalla voit piilottaa ja lisätä käyriä takaisin näkyviin.

Päivittyvä seuranta|THL: Suomessa nyt 2 176 koronavirus­tartuntaa, uusia tartuntoja todettu 249