Suomessa kaksi koronaviruksen aiheuttamaa kuolemaa – HS kerää yhteen reaaliaikaiset tiedot taudin etenemisestä - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Tartuntatilanne torstaina

Suomessa kaksi koronaviruksen aiheuttamaa kuolemaa – HS kerää yhteen reaaliaikaiset tiedot taudin etenemisestä

Julkaistu: 26.3. 16:26
  • Torstaina kerrottiin kahdesta uudesta koronavirukseen liittyvästä kuolemantapauksesta.

  • Uusia koronavirustartuntoja 78, joista Uudellamaalla 35.

  • HS:n reaaliaikainen seuranta näyttää, kuinka liikenne Uudenmaan rajoilla kehittyy.

Tartuntatilanne Suomessa

Suomessa kerrottiin tänään kahdesta uudesta koronavirukseen liittyvästä kuolemantapauksesta. Toinen kuolemantapaus tapahtui Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella, toinen Päijät-Hämeessä. Yhteensä koronavirukseen on kuollut Suomessa viisi ihmistä.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos (Thl) tiedotti tänään iltapäivällä 78 uudesta koronavirustartunnasta Suomessa, mikä on 10 vähemmän kuin eilen. Yhteensä koronavirustartuntoja on Suomessa varmistettu 958.

Sairaalahoitoa vaativia potilaita on Thl:n mukaan koko maassa tällä hetkellä 96 eli 14 enemmän kuin eilen. Heistä 24 on tehohoidossa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus) raportoitiin tänään 35 uutta tartuntaa, mikä on pienin tartuntamäärä Husissa sitten viime perjantain. Muualta maasta löytyi 43 tartuntaa, mutta niiden jakautumisesta sairaanhoitopiireittäin ei ole tällä hetkellä saatavilla kattavaa tietoa. Esimerkiksi Pirkanmaalla raportoitiin tänään seitsemän uutta tartuntaa, mikä on liki saman verran kuin eilen.

Siltä osin kun päivittäistä tietoa sairaanhoitopiireittäin on, tilanne näyttää tältä:

Kaikkia koronavirusepäilyjä ei enää testata, joten varmistettujen tartuntojen määrä ei kuvaa tarkasti sitä, kuinka paljon tartuntoja todella on. Esimerkiksi pääkaupunkiseudun sairaanhoitopiiri HUS ei enää testaa kuin tiettyjä tärkeitä avainryhmiä.

Liikkuminen Helsingissä ja Uudellamaalla

Alla oleva reaaliaikaisesti päivittyvä grafiikka näyttää, kuinka paljon ajoneuvoja on liikkeellä Uudenmaan rajakohdissa:

HS:n reaaliaikaisesti päivittyvä grafiikka näyttää, kuinka paljon ajoneuvoja on liikkeellä Helsingin sisääntuloväylillä:

Myös jalankulkijoiden ja joukkoliikenteen matkustajien määrä on vähentynyt huomattavasti normaalista.

Katujen autioituminen käy ilmi myös Google Maps -karttapalvelun tiedoista. Google Maps ei kerro liikkeellä olevien ihmisten kokonaismääriä, vaan palvelu ilmoittaa kohteille sen hetkisen prosentuaalisen kävijäarvon. Arvo perustuu siihen, kuinka paljon ihmisiä kohteessa käy normaalisti samaan aikaan ja kaiken kaikkiaan viikon aikana.

HS:n kokoama grafiikkaa päivittyy reaaliaikaisesti ja kertoo viimeisimmät kävijätiedot:

Tilanne maailmalla

Alla oleva grafiikka näyttää koronaviruksen aiheuttamien kuolemien määrän päivittäin maailmanlaajuisesti. Tänään raportoidut kuolemat päivittyvät tietokantaan ensi yön aikana.

Maittain tarkasteltuna kuolemantapausten tilanne näyttää tältä:

Tartuntatilanne näyttää maailmanlaajuisesti tältä:

Maittain tarkasteltuna tartuntatilanne näyttää tältä:

Alla olevasta grafiikasta näkee, että esimerkiksi Kiinassa ja Etelä-Koreassa viimeaikaiset tapaukset muodostavat vain murto-osan tartunnoista. Euroopassa suhde on päinvastainen.

Näin tartunnat ovat levinneet eri maissa

Alla oleva graafi näyttää, miten tautitapaukset ovat lisääntyneet eri maissa sadannesta tartunnasta lähtien.

Esimerkiksi Etelä-Korea on onnistunut hillitsemään toimillaan tartuntoja. Myös Japanin käyrä näyttää loivalta, mutta siellä tapauksia on saatettu raportoida vähemmän kuin niitä todellisuudessa on.

Grafiikan asteikko on logaritminen. Se tarkoittaa tässä, että yksi askelväli y-akselilla merkitsee tartuntojen määrän kymmenkertaistumista.

Maan nimeä napauttamalla voit piilottaa ja lisätä käyriä takaisin näkyviin.

Päivittyvä seuranta|THL: Suomessa nyt 2 176 koronavirus­tartuntaa, uusia tartuntoja todettu 249

Seuraa uutisia tästä aiheesta