Sairaalahoidossa nyt 134 ihmistä, joista 41 tehohoidossa – HS kerää yhteen reaaliaikaiset tiedot koronaviruksen aiheuttaman taudin etenemisestä - Kotimaa | HS.fi

Sairaalahoidossa nyt 134 ihmistä, joista 41 tehohoidossa – HS kerää yhteen reaaliaikaiset tiedot koronaviruksen aiheuttaman taudin etenemisestä

29.3.2020 16:55
  • Sunnuntaina kerrottiin kahdesta uudesta koronavirukseen liittyvästä kuolemantapauksesta.

  • Sairaalahoidossa on nyt 134 ihmistä, joista 41 tehohoidossa.

  • HS:n reaaliaikainen seuranta näyttää, kuinka liikenne Uudenmaan rajoilla kehittyy.

Tartuntatilanne Suomessa

Suomessa kerrottiin tänään kahdesta uudesta koronavirukseen liittyvästä kuolemantapauksesta Etelä-Suomessa. Yhteensä koronavirukseen on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (Thl) mukaan kuollut Suomessa 11 ihmistä.

HS:n tietojen mukaan Suomessa on sunnuntai-iltapäivään mennessä varmistunut 1240 koronavirustartuntaa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (Thl) tiedotti tänään, että tartuntoja on yhteensä 1218.

Ero luvuissa johtuu tilastointitavoista. Thl kertoo tartunnat, jotka on ilmoitettu tartuntatautirekisteriin tänään aamulla 9.30 mennessä. HS:n luvuissa on mukana myös sairaanhoitopiirien tämän jälkeen tiedottamia tartuntoja.

Sairaalahoitoa vaativia potilaita on Thl:n mukaan koko maassa tällä hetkellä 134. Heistä 41 on tehohoidossa. Valtaosa sairaalahoitoa tarvitsevista on Etelä-Suomessa.

Siltä osin kun päivittäistä tietoa tartunnoista on sairaanhoitopiireittäin, tilanne näyttää HS:n kokoamien lukujen valossa tältä:

Kaikkia koronavirusepäilyjä ei enää testata, joten varmistettujen tartuntojen määrä ei kuvaa tarkasti sitä, kuinka paljon tartuntoja todella on. Esimerkiksi pääkaupunkiseudun sairaanhoitopiiri HUS ei enää testaa kuin tiettyjä tärkeitä avainryhmiä.

Liikkuminen Helsingissä ja Uudellamaalla

Alla oleva reaaliaikaisesti päivittyvä grafiikka näyttää, kuinka paljon ajoneuvoja on liikkeellä Uudenmaan rajakohdissa:

HS:n reaaliaikaisesti päivittyvä grafiikka näyttää, kuinka paljon ajoneuvoja on liikkeellä Helsingin sisääntuloväylillä:

Myös jalankulkijoiden ja joukkoliikenteen matkustajien määrä on vähentynyt huomattavasti normaalista.

Katujen autioituminen käy ilmi myös Google Maps -karttapalvelun tiedoista. Google Maps ei kerro liikkeellä olevien ihmisten kokonaismääriä, vaan palvelu ilmoittaa kohteille sen hetkisen prosentuaalisen kävijäarvon. Arvo perustuu siihen, kuinka paljon ihmisiä kohteessa käy normaalisti samaan aikaan ja kaiken kaikkiaan viikon aikana.

HS:n kokoama grafiikkaa päivittyy reaaliaikaisesti ja kertoo viimeisimmät kävijätiedot

Tilanne maailmalla

Alla oleva grafiikka näyttää koronaviruksen aiheuttamien kuolemien määrän päivittäin maailmanlaajuisesti. Tänään raportoidut kuolemat päivittyvät tietokantaan ensi yön aikana.

Maittain tarkasteltuna kuolemantapausten tilanne näyttää tältä:

Tartuntatilanne näyttää maailmanlaajuisesti tältä:

Maittain tarkasteltuna tartuntatilanne näyttää tältä:

Alla olevasta grafiikasta näkee, että esimerkiksi Kiinassa viimeaikaiset tapaukset muodostavat vain murto-osan tartunnoista. Euroopassa suhde on päinvastainen.

Näin tartunnat ovat levinneet eri maissa

Alla oleva graafi näyttää, miten tautitapaukset ovat lisääntyneet eri maissa sadannesta tartunnasta lähtien.

Esimerkiksi Etelä-Korea on onnistunut hillitsemään toimillaan tartuntoja. Myös Japanin käyrä näyttää loivalta, mutta siellä tapauksia on saatettu raportoida vähemmän kuin niitä todellisuudessa on.

Grafiikan asteikko on logaritminen. Se tarkoittaa tässä, että yksi askelväli y-akselilla merkitsee tartuntojen määrän kymmenkertaistumista.

Maan nimeä napauttamalla voit piilottaa ja lisätä käyriä takaisin näkyviin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat