Miesjoukko raiskasi nuoren tytön Oulussa: Hovi­oikeus tuomitsi kaikki syytetyt vankilaan - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Rikokset

Miesjoukko raiskasi nuoren tytön Oulussa: Hovi­oikeus tuomitsi kaikki syytetyt vankilaan

Uhri oli rikosten aikaan 12–13-vuotias.

Rovaniemen hovioikeus on antanut tuomiot lapseen kohdistuneista seksuaalirikoksista Oulussa. Kuva: Timo Lindholm

Julkaistu: 31.3. 14:23

Rovaniemen hovioikeus antoi tiistaina viimeiset kolme tuomiota Oulun seksuaalirikostapauksessa, jossa yhteensä kahdeksan miestä käytti hyväkseen ja raiskasi samaa tyttöä.

Uhri oli rikosten aikaan 12–13-vuotias.

Kaikki tuomitut määrättiin hovioikeudessa ehdottomaan vankeuteen.

Suurin osa rikoksista tehtiin vuoden 2018 kesän ja syksyn aikana. Teoissa toistui sama kaava, joskin ne tapahtuivat eri kerroilla.

Miehet olivat tutustuneet tyttöön sosiaalisessa mediassa, houkutelleet tämän luokseen ja tehneet hänelle seksuaalista väkivaltaa.

Kaikki tuomitut eivät tunteneet toisiaan.

Oulua järkyttäneet seksuaalirikokset paljastuivat loppuvuodesta 2018. HS kertoi tammikuussa 2019, että kaupungin ilmapiiri muuttui kireäksi tapahtumien takia.

Tuolloin julkaistussa reportaasissa kerrottiin muun muassa, että maahanmuuttajat katosivat katukuvasta ja vanhemmat olivat varpaillaan tekojen takia.

Lue lisää: Seksuaali­rikosepäilyt ravisuttivat Oulua, ja nuoria lähestytään viesteillä edelleen – ”Mesen ja instan kautta tulee paljon viestiä, että haluatko tulla mun luo juomaan”, sanoo Iiris, 17.

Kaikki kahdeksan miestä tuomittiin käräjillä ehdottomaan vankeuteen ja he valittivat hovioikeuteen. Kaksi heistä tosin perui valituksensa myöhemmin.

Hovioikeus piti kaikkien miesten rangaistukset ennallaan.

Kaikki miehet tuomittiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja osa myös muista rikoksista kuten törkeästä raiskauksesta.

Ankarin, 4,5 vuoden vankeusrangaistus määrättiin 39-vuotiaalle Hassan Mohamud Mohamedille.

Abdo Ibrahim Ahmed, 34, sai neljän vuoden ja kahden kuukauden tuomion.

Tasan neljä vuotta vankeutta määrättiin 27-vuotiaalle Quassar Mohsin Sbahi Aldhulaieille, 22-vuotiaalle Rahmani Gheibalille ja 27-vuotiaalle Ali Osman Mohamedille.

30-vuotias Javad Mirzad sai kolmen vuoden ja neljän kuukauden vankeustuomion ja 24-vuotias Osman Ahmed Mohamed Humad kolmen vuoden tuomion.

Shiraqa Yosefille, 21, langetettiin kahden vuoden tuomio.

Viimeiset tuomiot Oulun seksuaalirikos­jutussa: 26-vuotiaalle neljä vuotta vankeutta, 33-vuotiaalle neljä vuotta ja kaksi kuukautta

Seksuaali­rikosepäilyt ravisuttivat Oulua, ja nuoria lähestytään viesteillä edelleen – ”Mesen ja instan kautta tulee paljon viestiä, että haluatko tulla mun luo juomaan”, sanoo Iiris, 17

Miesjoukko raiskasi nuoren tytön Oulussa, hovioikeus antoi yhdelle tuomitulle luvan tutustua uhrin kaikkiin kuulustelukertomuksiin

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kotimaa

Luetuimmat

Uusimmat