Koronaviruksen takia Suomessa sairaalahoidossa nyt 180 ihmistä – HS kerää yhteen reaaliaikaiset tiedot taudin etenemisestä - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Tartuntatilanne perjantaina

Koronaviruksen takia Suomessa sairaalahoidossa nyt 180 ihmistä – HS kerää yhteen reaaliaikaiset tiedot taudin etenemisestä

Julkaistu: 3.4. 11:18, Päivitetty 3.4. 16:31

  • Tänään perjantaina raportoitiin yksi uusi kuolemantapaus Suomessa.

  • Sairaalahoidossa on nyt 180 ihmistä, joista 72 tehohoidossa.

  • Suomessa on THL:n mukaan nyt 1615 varmistettua koronavirustartuntaa.

Tartuntatilanne Suomessa

Koronavirustartuntoja oli perjantaiaamuun mennessä varmistunut 1615, kertovat THL:n tiedot Suomen tilanteesta. Se on 97 tartuntaa enemmän kuin eilen aamulla.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella on nyt tiedossa 1015 tartuntaa, mikä on 55 tartuntaa enemmän kuin eilen.

Seuraavaksi eniten uusia tartuntoja oli Varsinais-Suomessa, 11 kappaletta. Yhteensä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on tähän mennessä raportoitu 80 tartuntaa.

Sairaalahoitoa vaativia potilaita on THL:n iltapäivällä kertomien tietojen mukaan koko maassa tällä hetkellä yhteensä 180, mikä on 20 enemmän kuin eilen. Sairaalahoitoa vaativista potilaista 72 on tehohoidossa, mikä on seitsemän potilasta enemmän eiliseen verrattuna.

Kuolemantapauksia raportoitiin tänään yksi. Kaiken kaikkiaan kuolleita on THL:n mukaan nyt 20. Valtaosa kuolleista ja sairaalahoitoa tarvitsevista on Etelä-Suomesta.

THL kertoi tänään ensi kertaa tietoa menehtyneiden iästä. Nuorin koronavirukseen kuollut oli 56-vuotias, vanhin 101-vuotias. Kuolleiden mediaani-ikä on 84 vuotta. Mediaani tarkoittaa, että puolet kuolleista oli tätä nuorempia, puolet vanhempia.

Alla oleva grafiikka kertoo, miltä Suomen tartuntatilanne näyttää tällä hetkellä THL:n tartuntatautirekisterin tietojen mukaan. Tartunnat kirjataan rekisteriin näytteenottopäivälle. Koska näytteiden valmistumisessa ja kirjaamisessa kestää yleensä 2–4 päivää, viimeisimpien päivien luvut tulevat vielä muuttumaan.

Kaikkia koronavirusepäilyjä ei enää testata, joten varmistettujen tartuntojen määrä ei kuvaa tarkasti sitä, kuinka paljon tartuntoja todella on. Esimerkiksi pääkaupunkiseudun sairaanhoitopiiri HUS ei enää testaa kuin tiettyjä tärkeitä avainryhmiä.

Sairaanhoitopiireittäin tartuntatilanne näyttää tältä:

Liikkuminen Helsingissä ja Uudellamaalla

Alla oleva reaaliaikaisesti päivittyvä grafiikka näyttää, kuinka paljon ajoneuvoja on liikkeellä Uudenmaan rajakohdissa:

HS:n reaaliaikaisesti päivittyvä grafiikka näyttää, kuinka paljon ajoneuvoja on liikkeellä Helsingin sisääntuloväylillä:

Tilanne maailmalla

Alla oleva grafiikka näyttää koronaviruksen aiheuttamien kuolemien määrän päivittäin maailmanlaajuisesti. Tänään raportoidut kuolemat päivittyvät tietokantaan ensi yön aikana.

Maittain tarkasteltuna kuolemantapausten tilanne näyttää tältä:

Tartuntatilanne näyttää maailmanlaajuisesti tältä:

Maittain tarkasteltuna tartuntatilanne näyttää tältä:

Alla olevasta grafiikasta näkee, että esimerkiksi Kiinassa viimeaikaiset tapaukset muodostavat vain murto-osan tartunnoista. Euroopassa suhde on päinvastainen.

Näin tartunnat ovat levinneet eri maissa

Alla oleva graafi näyttää, miten tautitapaukset ovat lisääntyneet eri maissa sadannesta tartunnasta lähtien.

Esimerkiksi Etelä-Korea on onnistunut hillitsemään toimillaan tartuntoja. Myös Japanin käyrä näyttää loivalta, mutta siellä tapauksia on saatettu raportoida vähemmän kuin niitä todellisuudessa on.

Grafiikan asteikko on logaritminen. Se tarkoittaa tässä, että yksi askelväli y-akselilla merkitsee tartuntojen määrän kymmenkertaistumista.

Maan nimeä napauttamalla voit piilottaa ja lisätä käyriä takaisin näkyviin.

Koronavirus|Helsingin Sanomien seuranta epidemian vaikutuksista Suomessa ja maailmalla

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kotimaa

Luetuimmat

Uusimmat