Sipoossa eniten koronavirustartuntoja väestöön suhteutettuna – THL julkaisi ensi kertaa tiedot kunnittain, katso tästä oman kuntasi tilanne

Eniten tartuntoja on Helsingissä, 511 tapausta, mutta väestön määrä huomioiden eniten havaintoja on Sipoossa. HS:n grafiikat kertovat, millainen tilanne on omassa kunnassasi.

Yksinäinen matkailija Tampereen hiljentyneellä rautatieasemalla sunnuntaina.

| Päivitetty

Koronavirustartuntoja on havaittu jo kymmenissä Suomen kunnissa, osoittavat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ensi kertaa julkaisemat kuntakohtaiset tiedot.

Eniten tartuntoja on Helsingissä (511 tartuntaa). Sitä seuraavat Etelä-Suomen muut isot kaupungit Espoo (161 tartuntaa) ja Vantaa (88 tartuntaa).

THL kertoo kunnan tartunnoista vain, jos niitä on kunnassa viisi tai enemmän. Tällaisia kuntia on Suomessa nyt 42. Thl:n tiedoista ei vielä selviä, onko Suomessa yhä kuntia, joissa ei ole havaittu yhtään tartuntaa.

Uudenmaan ulkopuolella eniten tartuntoja on Tampereella (71 tartuntaa), Oulussa (55 tartuntaa) ja Jyväskylässä (43 tartuntaa).

Väkilukuun suhteutettuna eniten tartuntoja on Sipoossa. Sipoossa on reilu 21 000 asukasta ja 30 varmistettua koronatartuntaa. Se tarkoittaa, että koronaviruksen ilmaantuvuusluku on kunnassa 142. Ilmaantuvuus tarkoittaa että 100 000 asukasta kohden Sipoossa olisi 142 koronatartuntaa.

Toiseksi eniten tartuntoja väkilukuun suhteutettuna on Kiuruvedellä, jossa ilmaantuvuusluku on 138. Yhteensä kunnassa on havaittu 11 tartuntaa.

Isoista kaupungeista kärjessä on Helsinki. Sen ilmaantuvuusluku on 78.

THL kertoi tänään ensi kertaa tietoa myös koronaviruksen aiheuttamaan tautiin menehtyneiden iästä. Nuorin koronavirukseen kuollut oli 56-vuotias, vanhin 101-vuotias. Kuolleiden mediaani-ikä on 84 vuotta. Mediaani tarkoittaa, että puolet kuolleista oli tätä nuorempia, puolet vanhempia.

Alla olevassa taulukossa näkyy vielä kootusti kaikki kunnat, joissa koronavirustartuntoja on ollut viisi tai enemmän:

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat