Reaaliaikaiset tiedot koronaviruksen etenemisestä Suomessa - Kotimaa | HS.fi

Reaaliaikaiset tiedot koronaviruksen etenemisestä Suomessa

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella on nyt tiedossa 1 158 tartuntaa.

4.4.2020 10:56 | Päivitetty 4.4.2020 15:37

  Tartuntatilanne Suomessa

  Koronavirustartuntoja oli lauantaiaamuun mennessä varmistunut 1 882, kertovat THL:n tiedot Suomen tilanteesta. Vielä eilen tartuntoja oli THL:n mukaan koko Suomessa 1 637. Yhteensä uusia tartuntoja todettiin siis koko Suomessa 245.

  Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella on nyt tiedossa 1 158 tartuntaa. Lisäystä perjantain tilanteeseen on 123 tapausta.

  Sairaalahoitoa vaativia potilaita on THL:n mukaan koko maassa tällä hetkellä yhteensä 187. Sairaalahoitoa vaativista potilaista 73 on tehohoidossa.

  Kuolemantapauksia raportoitiin tänään 5. Kaiken kaikkiaan kuolleita on THL:n mukaan nyt 25. Valtaosa kuolleista ja sairaalahoitoa tarvitsevista on Etelä-Suomesta.

  Alla oleva grafiikka kertoo, miltä Suomen tartuntatilanne näyttää tällä hetkellä THL:n tartuntatautirekisterin tietojen mukaan. Tartunnat kirjataan rekisteriin näytteenottopäivälle. Koska näytteiden valmistumisessa ja kirjaamisessa kestää yleensä 2–4 päivää, viimeisimpien päivien luvut tulevat vielä muuttumaan.

  Kaikkia koronavirusepäilyjä ei enää testata, joten varmistettujen tartuntojen määrä ei kuvaa tarkasti sitä, kuinka paljon tartuntoja todella on. Esimerkiksi pääkaupunkiseudun sairaanhoitopiiri HUS ei testaa kuin tiettyjä tärkeitä avainryhmiä.

  Sairaanhoitopiireittäin tartuntatilanne näyttää tältä:

  Alla olevat grafiikat kertovat sairaalahoidossa olevien määrän kehityksessä Suomessa päivittäin ja alueittain:

  Liikkuminen Helsingissä ja Uudellamaalla

  Alla oleva reaaliaikaisesti päivittyvä grafiikka näyttää, kuinka paljon ajoneuvoja on liikkeellä Uudenmaan rajakohdissa:

  HS:n reaaliaikaisesti päivittyvä grafiikka näyttää, kuinka paljon ajoneuvoja on liikkeellä Helsingin sisääntuloväylillä:

  Tilanne maailmalla

  Alla oleva grafiikka näyttää koronaviruksen aiheuttamien kuolemien määrän päivittäin maailmanlaajuisesti. Tänään raportoidut kuolemat päivittyvät tietokantaan ensi yön aikana.

  Maittain tarkasteltuna kuolemantapausten tilanne näyttää tältä:

  Tartuntatilanne näyttää maailmanlaajuisesti tältä:

  Maittain tarkasteltuna tartuntatilanne näyttää tältä:

  Alla olevasta grafiikasta näkee, että esimerkiksi Kiinassa viimeaikaiset tapaukset muodostavat vain murto-osan tartunnoista. Euroopassa suhde on päinvastainen.

  Näin tartunnat ovat levinneet eri maissa

  Alla oleva graafi näyttää, miten tautitapaukset ovat lisääntyneet eri maissa sadannesta tartunnasta lähtien.

  Esimerkiksi Etelä-Korea on onnistunut hillitsemään toimillaan tartuntoja. Myös Japanin käyrä näyttää loivalta, mutta siellä tapauksia on saatettu raportoida vähemmän kuin niitä todellisuudessa on.

  Grafiikan asteikko on logaritminen. Se tarkoittaa tässä, että yksi askelväli y-akselilla merkitsee tartuntojen määrän kymmenkertaistumista.

  Maan nimeä napauttamalla voit piilottaa ja lisätä käyriä takaisin näkyviin.

  Artikkeliin liittyviä aiheita

  Osaston uusimmat

  Luitko jo nämä?

  Osaston luetuimmat