Poliisin piirittämät miehet ampuivat laukauksia ja pakenivat Pyhtäällä, tapahtumia tutkitaan murhan yrityksenä - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Rikosepäilyt

Poliisin piirittämät miehet ampuivat laukauksia ja pakenivat Pyhtäällä, tapahtumia tutkitaan murhan yrityksenä

Poliisi jatkaa lauantaina operaatioita Etelä-Kymenlaakson alueella etsintäkuulutettujen miesten kiinni saamiseksi.

Janne Kristian Villikka ja Joni Oswald Kasila. Kuva: Poliisi

Julkaistu: 4.4. 12:57, Päivitetty 4.4. 18:35

Poliisi etsii edelleen kahta miestä, joiden etsintä aiheutti ison poliisioperaation Pyhtäällä lauantain vastaisena yönä.

Miehet saivat poliisit alun perin peräänsä, koska heidän epäillään ammuskelleen Helvetin enkelit -moottoripyöräjengin kerhotilan edustalla Kotkassa perjantain vastaisena yönä. Lauantain vastaisena yönä epäillyt päätyivät poliisin piirittämiksi Pyhtäällä.

Miehet onnistuivat kuitenkin pakenemaan, ja siitä seurasi useita tunteja kestänyt poliisioperaatio.

”Operaation vaativuutta ja vakavuutta lisäsi yöllä, kun etsintöjen aikana metsässä etsittävien henkilöiden suunnalta kuului laukauksia. Mahdollista poliisia kohti ampumista tutkitaan murhan yrityksenä”, kertoo rikoskomisario Tuomas Pöyhönen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta.

Yöllisissä etsinnöissä oli mukana useita poliisipartioita, ja tilanteessa hyödynnettiin myös virka-apuna Rajavartiolaitoksen ja Puolustusvoimien helikoptereita.

Poliisi julkaisi lauantaina epäiltyjen nimet ja kuvat. He ovat vuonna 1975 syntynyt Janne Kristian Villikka ja vuonna 1993 syntynyt Joni Oswald Kasila.

MTV Uutiset kertoi lauantaina, että miehillä on taustaa vakavista rikoksista. Sen mukaan Kasila tuomittiin vuonna 2009 nuorena henkilönä tehdystä taposta seitsemäksi vuodeksi vankeuteen. Hän oli tuolloin 15-vuotias. Kasila puukotti kuoliaaksi itseään vuotta vanhemman pojan Kotkassa elokuussa 2009.

MTV Uutiset kertoi myös, että Villikka on ampunut aiemmin kohti poliisiautoa. Hänet tuomittiin kolmeksi vuodeksi vankilaan vaaran aiheuttamisesta 2003. Hän ampui Kalashnikov-rynnäkkökiväärillä kaksi laukausta kohti poliisiautoa. Toinen luoti meni apukuljettajan paikalla istuneen poliisin takaa.

Poliisi kehottaa ihmisiä soittamaan välittömästi hätänumeroon 112, jos heillä on tietoa miehistä. Pakenevat miehet ovat poliisin mukaan aseistautuneita ja vaarallisia.

Muiden vihjeiden kertomista varten poliisi pyytää soittamaan numeroon 050 447 9574 tai lähettämään sähköpostia osoitteeseen vihjeet.krp@poliisi.fi .

Poliisi jatkaa lauantaina operaatioita Etelä-Kymenlaakson alueella etsintäkuulutettujen miesten kiinni saamiseksi.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kotimaa

Luetuimmat

Uusimmat