Sairaalahoidossa 228 ihmistä Suomessa – HS kertoo reaaliaikaiset tiedot koronaviruksen etenemisestä - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Tartuntatilanne maanantaina

Sairaalahoidossa 228 ihmistä Suomessa – HS kertoo reaaliaikaiset tiedot koronaviruksen etenemisestä

Julkaistu: 6.4. 9:23, Päivitetty 6.4. 16:24
  • Suomessa on THL:n mukaan nyt 2 176 varmistettua koronavirustartuntaa.

  • THL korjasi lukujaan: Suomessa yhteensä 27, ei 28, koronaviruksen aiheuttamaa kuolemantapausta.

  • Sairaalahoidossa on nyt 228 ihmistä, joista 81 tehohoidossa.

Tartuntatilanne Suomessa

Koronavirustartuntoja oli maanantaiaamuun mennessä varmistunut 2 176, kertovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tiedot Suomen tilanteesta. Eiliseen verrattuna lisäystä on 249 tartuntaa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella on nyt tiedossa 1 362 tartuntaa. Lisäystä eiliseen on 173 tapausta.

Sairaalahoitoa vaativia potilaita on koko maassa tällä hetkellä yhteensä 228, tiedotti THL iltapäivällä. Sairaalahoitoa vaativista potilaista 81 on tehohoidossa.

Yhtäään kuolemantapausta ei tänään raportoitu. Sen sijaan THL korjasi eilisiä tietoja: koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on Suomessa kuollut yhteensä 27 ihmistä. THL kertoi eilen määräksi 28. THL:n mukaan yhden erityisvastuualueen ilmoituksessa oli tapahtunut laskentavirhe.

Alla oleva grafiikka kertoo, miltä Suomen tartuntatilanne näyttää tällä hetkellä THL:n tartuntatautirekisterin tietojen mukaan. Tartunnat kirjataan rekisteriin näytteenottopäivälle. Koska näytteiden valmistumisessa ja kirjaamisessa kestää yleensä 2–4 päivää, viimeisimpien päivien luvut tulevat vielä muuttumaan.

Kaikkia koronavirusepäilyjä ei testata, joten varmistettujen tartuntojen määrä ei kuvaa tarkasti sitä, kuinka paljon tartuntoja todella on.

Sairaanhoitopiireittäin tartuntatilanne näyttää tältä:

Alla olevat grafiikat kertovat sairaalahoidossa olevien määrän kehityksessä Suomessa päivittäin ja alueittain. THL tiedottaa uusimmat luvut joka päivä iltapäivällä:

THL tiedottaa koronaviruksen aiheuttamista kuolemantapauksista iltapäivisin. Kuolemien osalta tilanne näyttää Suomessa nyt tältä:

Liikkuminen Helsingissä ja Uudellamaalla

Alla oleva reaaliaikaisesti päivittyvä grafiikka näyttää, kuinka paljon ajoneuvoja on liikkeellä Uudenmaan rajakohdissa:

HS:n reaaliaikaisesti päivittyvä grafiikka näyttää, kuinka paljon ajoneuvoja on liikkeellä Helsingin sisääntuloväylillä:

Tilanne maailmalla

Alla oleva grafiikka näyttää koronaviruksen aiheuttamien kuolemien määrän päivittäin maailmanlaajuisesti. Tänään raportoidut kuolemat päivittyvät tietokantaan ensi yön aikana.

Maittain tarkasteltuna kuolemantapausten tilanne näyttää tältä:

Tartuntatilanne näyttää maailmanlaajuisesti tältä:

Maittain tarkasteltuna tartuntatilanne näyttää tältä:

Alla olevasta grafiikasta näkee, että esimerkiksi Kiinassa viimeaikaiset tapaukset muodostavat vain murto-osan tartunnoista. Euroopassa suhde on päinvastainen, tosin etenkin Italiassa ja Sveitsissä tuoreimpien tartuntojen osuus kaikista tartunnoista on hiljalleen laskenut.

Näin tartunnat ovat levinneet eri maissa

Alla oleva graafi näyttää, miten tautitapaukset ovat lisääntyneet eri maissa sadannesta tartunnasta lähtien.

Esimerkiksi Etelä-Korea on onnistunut hillitsemään toimillaan tartuntoja. Myös Japanin käyrä näyttää loivalta, mutta siellä tapauksia on saatettu raportoida vähemmän kuin niitä todellisuudessa on.

Grafiikan asteikko on logaritminen. Se tarkoittaa tässä, että yksi askelväli y-akselilla merkitsee tartuntojen määrän kymmenkertaistumista.

Maan nimeä napauttamalla voit piilottaa ja lisätä käyriä takaisin näkyviin.

Koronavirus|Helsingin Sanomien seuranta epidemian vaikutuksista Suomessa ja maailmalla

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kotimaa

Luetuimmat

Uusimmat