Yli puolet Suomen vahvistetuista koronatartunnoista alle 50-vuotiailla – HS kertoo reaaliaikaiset tiedot koronaviruksen etenemisestä - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Tartuntatilanne tiistaina

Yli puolet Suomen vahvistetuista koronatartunnoista alle 50-vuotiailla – HS kertoo reaaliaikaiset tiedot koronaviruksen etenemisestä

Julkaistu: 7.4. 9:25, Päivitetty 7.4. 15:39
  • Suomessa on THL:n mukaan nyt 2 308 varmistettua koronavirustartuntaa.

  • Tänään kerrottiin seitsemästä uudesta kuolemantapauksesta Suomessa.

  • Sairaalahoidossa on nyt 231 ihmistä, joista 83 tehohoidossa.

Tartuntatilanne Suomessa

Tänään raportoitiin seitsemän koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta Suomessa. Se on suurin yksittäiselle päivälle kirjattu luku tähän asti. Yhteensä 34 ihmistä on nyt kuollut Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan koronaviruksen aiheuttamaan tautiin Suomessa.

Koronavirustartuntoja oli tiistaiaamuun mennessä varmistunut 2 308, kertovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tiedot Suomen tilanteesta. Eiliseen verrattuna lisäystä on 132 tartuntaa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella on nyt tiedossa 1 438 tartuntaa. Lisäystä eiliseen on 76 tapausta.

Yli puolet Suomessa vahvistetuista koronatartunnoista, 1336 tartuntaa, on havaittu alle 50-vuotiailla. Tämä selviää ikätiedoista, joita THL on ryhtynyt julkaisemaan.

Vahvistetut tartunnat eivät kuitenkaan kerro koko kuvaa koronaviruksen aiheuttaman taudin leviämisestä, sillä kaikkia tartuntaepäilyjä ei testata. Tältä vahvistettujen tartuntojen ikäjakauma näyttää tällä hetkellä:

Sairaalahoitoa vaativia potilaita on koko maassa tällä hetkellä yhteensä 231, tiedotti THL iltapäivällä. Se on suurin piirtein saman verran kuin eilen. Sairaalahoitoa vaativista potilaista 83 on tehohoidossa.

Alla oleva grafiikka kertoo, miltä Suomen tartuntatilanne näyttää tällä hetkellä THL:n tartuntatautirekisterin tietojen mukaan. Tartunnat kirjataan rekisteriin näytteenottopäivälle. Koska näytteiden valmistumisessa ja kirjaamisessa kestää yleensä 2–4 päivää, viimeisimpien päivien luvut tulevat vielä muuttumaan.

Kaikkia koronavirusepäilyjä ei testata, joten varmistettujen tartuntojen määrä ei kuvaa tarkasti sitä, kuinka paljon tartuntoja todella on.

Sairaanhoitopiireittäin tartuntatilanne näyttää tältä:

Alla olevat grafiikat kertovat sairaalahoidossa olevien määrän kehityksessä Suomessa päivittäin ja alueittain. THL tiedottaa uusimmat luvut joka päivä iltapäivällä:

THL on ryhtynyt tiedottamaan päivittäin myös Suomessa tehdyistä koronavirustesteistä. Tällä hetkellä tilanne näyttää tältä:

Liikkuminen Helsingissä ja Uudellamaalla

Alla oleva reaaliaikaisesti päivittyvä grafiikka näyttää, kuinka paljon ajoneuvoja on liikkeellä Uudenmaan rajakohdissa:

HS:n reaaliaikaisesti päivittyvä grafiikka näyttää, kuinka paljon ajoneuvoja on liikkeellä Helsingin sisääntuloväylillä:

Tilanne maailmalla

Alla oleva grafiikka näyttää koronaviruksen aiheuttamien kuolemien määrän päivittäin maailmanlaajuisesti. Tänään raportoidut kuolemat päivittyvät tietokantaan ensi yön aikana.

Maittain tarkasteltuna kuolemantapausten tilanne näyttää tältä:

Tartuntatilanne näyttää maailmanlaajuisesti tältä:

Maittain tarkasteltuna tartuntatilanne näyttää tältä:

Alla olevasta grafiikasta näkee, että esimerkiksi Kiinassa viimeaikaiset tapaukset muodostavat vain murto-osan tartunnoista. Euroopassa suhde on päinvastainen, tosin etenkin Italiassa ja Sveitsissä tuoreimpien tartuntojen osuus kaikista tartunnoista on hiljalleen laskenut.

Näin tartunnat ovat levinneet eri maissa

Alla oleva graafi näyttää, miten tautitapaukset ovat lisääntyneet eri maissa sadannesta tartunnasta lähtien.

Esimerkiksi Etelä-Korea on onnistunut hillitsemään toimillaan tartuntoja. Myös Japanin käyrä näyttää loivalta, mutta siellä tapauksia on saatettu raportoida vähemmän kuin niitä todellisuudessa on.

Grafiikan asteikko on logaritminen. Se tarkoittaa tässä, että yksi askelväli y-akselilla merkitsee tartuntojen määrän kymmenkertaistumista.

Maan nimeä napauttamalla voit piilottaa ja lisätä käyriä takaisin näkyviin.

Alla oleva graafi näyttää, miten kuolemantapaukset ovat lisääntyneet eri maissa kunkin maan kymmenennestä kuolemasta lähtien.

Grafiikan asteikko on logaritminen. Se tarkoittaa tässä, että yksi askelväli y-akselilla merkitsee tartuntojen määrän kymmenkertaistumista.

Maan nimeä napauttamalla voit piilottaa ja lisätä käyriä takaisin näkyviin.

.

Koronavirus|Helsingin Sanomien seuranta epidemian vaikutuksista Suomessa ja maailmalla

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kotimaa

Luetuimmat

Uusimmat