Suomen Kuvalehti: Huolto­varmuus­keskus tilasi suoja­varusteita liike­miehen kautta, kaupasta kehkeytyi kiista miehen ja kauneus­yrittäjä Tiina Jylhän välille - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Suojavarusteet

Suomen Kuvalehti: Huolto­varmuus­keskus tilasi suoja­varusteita liike­miehen kautta, kaupasta kehkeytyi kiista miehen ja kauneus­yrittäjä Tiina Jylhän välille

Kauneusyrittäjä Tiina Jylhä ja muun muassa pikavippiyhtiötä pyörittänyt Onni Sarmaste ovat eri mieltä siitä, kenen kanssa Huoltovarmuuskeskus teki kaupat suojavarusteista, kertoo Suomen Kuvalehti.

Tiina Jylhän yrityksen markkinointimateriaalia suojavarusteille.

Julkaistu: 8.4. 23:09, Päivitetty 9.4. 6:53

Huoltovarmuuskeskus ei tilannut Kiinasta tuotuja suojavarusteita suoraan Kiinasta, vaan ulosottovelkaiselta liikemieheltä Onni Sarmasteelta, kertoo Suomen Kuvalehti.

Hengityssuojaimet paljastuivat keskiviikkona kelvottomiksi sairaalakäyttöön.

Kauneusyrittäjä Tiina Jylhän mukaan viiden miljoonan euron arvoinen kauppa olisi kuulunut hänen yritykselleen, Suomen Kuvalehti (SK) kertoo.

Sarmaste sanoo SK:n mukaan yrityksensä tehneen kaupat Huoltovarmuuskeskuksen kanssa.

Suomen Kuvalehti ei saanut Huoltovarmuuskeskuksesta tietoja hengityssuojakaupasta. Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas) ei vastannut lehden haastattelupyyntöön.

Jylhällä on plastiikkakirurgiaklinikka Virossa. Koronavirusepidemian takia klinikka on keskeyttänyt leikkaukset ja myy nyt kiinalaisia suojavarusteita terveysviranomaisille ja yksityisille yrityksille, SK kertoo.

Maaliskuussa Sarmaste oli ottanut yhteyttä Jylhään. Jylhä kertoo SK:lle, että kauppoja alettiin hieroa yhdessä Suomen valtion kanssa.

Jylhän mukaan Huoltovarmuuskeskus hyväksyi kaupat, mutta maksua varten Sarmaste ilmoitti oman tilinumeronsa Belgiassa sijaitsevalle pankkitilille. Jylhän asiamies Kari Uoti sanoo SK:lle asiakirjojen todistavan, että Sarmaste asioi Huoltovarmuuskeskuksen kanssa Jylhän yhtiön edustajana. Jylhä aikoo SK:n mukaan tehdä Sarmasteesta tutkintapyynnön poliisille.

Sarmasteen näkemys asioiden kulusta on täysin toinen. Hänen mukaansa Huoltovarmuuskeskus teki sopimuksen varusteista hänen yrityksensä kanssa. Jylhän oli tarkoitus Sarmasteen mukaan toimittaa varusteita, mutta ei onnistunut siinä. Sarmaste sanoo tehneensä Jylhästä ja tämän kumppanista Tapani Valkosesta tutkintapyynnön poliisille, koska hänen ikkunastaan paiskattiin sisään kivi maanantaina 6. huhtikuuta.

Tiina Jylhän yrityksen markkinointimateriaalia suojavarusteille.

Suojavarusteet|Kiinasta tilatut hengitys­suojaimet olivat pettymys – Markkina on kaaoksessa ja ostoksia tehdään sokkona, sanoo Huolto­varmuus­keskuksen johtaja

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kotimaa

Luetuimmat

Uusimmat