Ruotsissa neljä kertaa enemmän ihmisiä sairaalassa kuin Suomessa väestöön suhteutettuna – HS kertoo reaaliaikaiset tiedot koronaviruksen etenemisestä - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Tartuntatilanne torstaina

Ruotsissa neljä kertaa enemmän ihmisiä sairaalassa kuin Suomessa väestöön suhteutettuna – HS kertoo reaaliaikaiset tiedot koronaviruksen etenemisestä

Julkaistu: 9.4. 12:21, Päivitetty 9.4. 15:33
  • Suomessa on THL:n mukaan nyt 2 605 varmistettua koronavirustartuntaa.

  • Tänään kerrottiin kahdesta uudesta kuolemantapauksesta Suomessa.

  • Sairaalahoidossa on nyt 244 ihmistä, joista 82 tehohoidossa.

  • HS:n uudet grafiikat näyttävät tartunnat kunnittain sekä vertailun Pohjoismaissa. Lisäksi lukija pystyy nyt tarkastelemaan haluamansa maan tartuntojen ja kuolemantapausten kehitystä.

Uusimmat tiedot lyhyesti

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tietojen mukaan Suomessa on todettu nyt kaikkiaan 2 605 varmistettua koronavirustartuntaa. Uusia tartuntoja on keskiviikosta 118.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä tartuntoja on nyt todettu yhteensä 1 627. Eilisen jälkeen lukema on kasvanut 59:llä.

Sairaalahoitoa vaativia potilaita on koko maassa tällä hetkellä yhteensä 244, tiedotti THL iltapäivällä. Se on viisi enemmän kuin eilen. Sairaalahoitoa vaativista potilaista 82 on tehohoidossa, mikä on saman verran kuin eilen.

Kuolemantapauksia raportoitiin tänään kaksi. Yhteensä koronaviruksen aiheuttamia kuolemia on Suomessa nyt 42.

Suomen tilannetta voi jatkossa verrata Ruotsiin ja Norjaan seuraavan grafiikan avulla. HS tekee yhteistyötä Norjan VG- ja Ruotsin Dagens Nyheter -sanomalehtien kanssa ja vaihtaa tietoja maan ajantasaisesta kuolema- ja sairaalahoitotilanteesta.

Ilmaantuvuus-välilehdellä voi tarkastella lukuja maiden väestöön suhteutettuna. Esimerkiksi Ruotsissa on tällä hetkellä sairaalahoidossa 17,6 ihmistä 100 000 asukasta kohti. Suomessa vastaava luku on 4,4. Tämä tarkoittaa, että Ruotsissa on koronaviruksen takia sairaalahoidossa tällä hetkellä neljä kertaa enemmän ihmisiä, vaikka Ruotsin suurempi asukasluku otetaan huomioon.

Tarkempia tietoja Suomen ja maailman tilanteesta löytyy alla olevista, säännöllisesti päivittyvistä grafiikoista. Nyt mukana ovat myös kuntakohtaiset tartuntatiedot.

Lisäksi lukijan on tästä päivästä lähtien mahdollista lisätä haluamansa maa Tilanne maailmalla -osiossa oleviin tartuntojen ja kuolemien kehitystä vertaileviin grafiikoihin.

Tartuntatilanne Suomessa

Alla oleva grafiikka kertoo, miltä Suomen tartuntatilanne näyttää tällä hetkellä THL:n tartuntatautirekisterin tietojen mukaan. Tartunnat kirjataan rekisteriin näytteenottopäivälle. Koska näytteiden valmistumisessa ja kirjaamisessa kestää yleensä 2–4 päivää, viimeisimpien päivien luvut tulevat vielä muuttumaan.

Kaikkia koronavirusepäilyjä ei testata, joten varmistettujen tartuntojen määrä ei kuvaa tarkasti sitä, kuinka paljon tartuntoja todella on.

Kunnittain tartuntatilanne näyttää tällä hetkellä tältä. THL ei julkaise tietoja kunnista, joissa tartuntoja ei ole ollenkaan tai tartuntoja on vähemmän kuin viisi.

Ilmaantuvuus-välilehdellä tartunnat on suhteutettu väestön määrään. Luvut kertovat, kuinka monta tapausta kussakin kunnassa olisi, jos jokaisessa kunnassa olisi 100 000 asukasta.

Sairaanhoitopiireittäin tartuntatilanne näyttää Suomessa tältä:

Varmennettujen tartuntojen ikäjakauma näyttää Suomessa THL:n mukaan tällä hetkellä tältä:

Koronavirustestien määrän kehityksen Suomessa THL:n tietojen perusteella näet tästä:

Sairaalahoidossa olevat Suomessa

Alla olevat grafiikat kertovat sairaalahoidossa olevien määrän kehityksessä Suomessa päivittäin ja alueittain. THL tiedottaa uusimmat luvut joka päivä iltapäivällä:

Kuolleet Suomessa

THL tiedottaa koronaviruksen aiheuttamista kuolemantapauksista iltapäivisin. Kuolemien osalta tilanne näyttää Suomessa nyt tältä:

Liikkuminen Helsingissä ja Uudellamaalla

Alla oleva reaaliaikaisesti päivittyvä grafiikka näyttää, kuinka paljon ajoneuvoja on liikkeellä Uudenmaan rajakohdissa:

HS:n reaaliaikaisesti päivittyvä grafiikka näyttää, kuinka paljon ajoneuvoja on liikkeellä Helsingin sisääntuloväylillä:

Tilanne maailmalla

Alla oleva graafi näyttää, miten tautitapaukset ovat lisääntyneet eri maissa sadannesta tartunnasta lähtien.

Grafiikan asteikko on logaritminen. Se tarkoittaa tässä, että yksi askelväli y-akselilla merkitsee tartuntojen määrän kymmenkertaistumista.

Maan nimeä napauttamalla voit piilottaa ja lisätä käyriä takaisin näkyviin. Voit myös lisätä haluamasi maan grafiikkaan grafiikan alapuolella olevasta valikosta.

Alla oleva graafi näyttää, miten kuolemantapaukset ovat lisääntyneet eri maissa kunkin maan kymmenennestä kuolemasta lähtien.

Grafiikan asteikko on logaritminen. Se tarkoittaa tässä, että yksi askelväli y-akselilla merkitsee tartuntojen määrän kymmenkertaistumista.

Maan nimeä napauttamalla voit piilottaa ja lisätä käyriä takaisin näkyviin. Voit myös lisätä haluamasi maan grafiikkaan grafiikan alapuolella olevasta valikosta.

Alla olevasta kokonaisuudesta voit tarkastella Suomen, Euroopan tai koko maailman ajantasaista tartuntatilannetta ja kuolemien määrää valitsemalla ylävalikosta haluamasi tiedot. Tänään raportoidut ulkomaita koskevat tiedot päivittyvät tietokantaan ensi yön aikana. Suomen osalta tartuntatiedot päivittyvät yleensä puoliltapäivin ja kuolemia koskevat tiedot iltapäivällä.

Koronavirus|Helsingin Sanomien seuranta epidemian vaikutuksista Suomessa ja maailmalla

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kotimaa

Luetuimmat

Uusimmat