Ahvenanmaan posti syytteeseen dopingtutkinnassa: Epäillään harhauttaneen Tullia väärillä ilmoituksilla - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Rikokset

Ahvenanmaan posti syytteeseen dopingtutkinnassa: Epäillään harhauttaneen Tullia väärillä ilmoituksilla

Tulli arvioi aiemmin tapauksen rikoshyödyksi noin 2,2 miljoonaa euroa.

Ålands Postin logistiikkakeskus Maarianhaminassa Ahvenanmaalla syyskuussa 2016.

Julkaistu: 21.4. 16:48, Päivitetty 21.4. 16:55

Ahvenanmaan postia ja sen kuutta vastuuhenkilöä vastaan on nostettu syytteitä laajassa dopingrikostutkinnassa, kertoo Syyttäjälaitos tiedotteessa.

Kyse on tapauksesta, jossa Kanaalisaarille rekisteröity yritys osti Yhdysvalloista satojatuhansia lääkkeiksi ja dopingaineiksi luokiteltuja tabletteja. Yrityksellä oli sopimus Ahvenanmaan postin kanssa tuotteiden vastaanottamisesta, varastoinnista ja edelleen lähettämisestä kuluttajille.

Åland Postin epäillään antaneen Tullille vääriä tietoja tuotteista ja näin mahdollistaneen sääntöjen vastaisen tuonnin ja viennin. Yhtiön nettisivujen mukaan sen ainoa omistaja on Ahvenanmaan maakuntahallitus.

Epäillyt rikosnimikkeet ovat salakuljetus, törkeä veropetos ja törkeä dopingrikos. Rikosten epäillään tapahtuneen vuosina 2016–2017.

Kaikki epäillyt ovat kiistäneet syyllisyytensä.

Syytteen mukaan syytetyt ovat Ahvenanmaan postin puolesta laittomasti, ilman säädettyjä lupia, tuoneet maahan lääkkeitä ja dopingaineita sekä luovuttaneet tavarat vapaaseen kulutukseen EU:n alueella. Tulli kertoi aiemmin, että maahan on tuotu yli 770 000 lääketablettia ja noin 200 000 dopingtablettia. Merkittävä osa tableteista päätyi verkkokaupan kautta kuluttajille Suomeen ja muihin EU-maihin.

Epäilyt koskevat myös ravintolisien ja rehutuotteiden maahantuontia ilman säädettyjä ilmoituksia valvoville viranomaisille. Tullille annetut väärät tiedot ovat syyttäjien mukaan myös johtaneet vääriin tullimaksuihin ja maahantuontiin liittyviin arvonlisäveroihin.

Lähes miljoona lääke- ja dopingtablettia päätyi Suomeen – Ahvenanmaan postin epäillään varastoineen ja toimittaneen kielletyt tuotteet EU-alueelle

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?