Poliisi tutkii lapsen pahoinpitelyä Itä-Helsingissä – laboratorio selvittää, oliko vauvan veressä alkoholia tai lääkkeitä - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Rikokset

Poliisi tutkii lapsen pahoinpitelyä Itä-Helsingissä – laboratorio selvittää, oliko vauvan veressä alkoholia tai lääkkeitä

Poliisi tarkentaa rikosnimikkeitä epäillyistä pahoinpitelystä ja heitteillepanosta nykyistä kovemmiksi, jos laboratoriotestit paljastavat päihteitä lapsen verestä.

Poliisi tutkii vauvan pahoinpitelyä Itä-Helsingissä. HS:n tiedon mukaan vauva olisi ollut ennen rikosepäilyä lastensuojelun asiakas.

Julkaistu: 28.4. 10:44, Päivitetty 28.4. 13:02

Helsingin Meri-Rastilasta on löytynyt vauva, jonka poliisi saattoi pelastaa pahoilta seurauksilta.

HS:n tietojen mukaan ulkopuolinen henkilö hälytti poliisit asuntoon. Sisältä partio löysi vauvan, jonka suuhun oli teipattu tutti. Viranomaiset selvittävät nyt, oliko vauvan veressä samaan aikaan myös alkoholia tai lääkkeitä.

Suuhun teipatun tutin takia vauva olisi voinut tukehtua, jos häneltä olisi tullut oksennus.

Poliisi tutkii Helsingin Meri-Rastilan vauvan juttua tällä hetkellä pahoinpitelynä ja heitteillepanona, kertoo tutkinnanjohtaja Jutta Antikainen. Jos laboratoriotutkimukset paljastavat päihteitä vauvan verestä, nimikkeet muuttuvat nykyistä raskaammiksi.

”Totta kai se vaikuttaa siihen asiaan. Harkintaa tehdään yhteistyössä syyttäjän kanssa”, Antikainen sanoo.

HS:lle on kerrottu, että Meri-Rastilan vauva olisi ollut ennen rikosepäilyä lastensuojelun asiakas. Poliisi ei ole vahvistanut tietoa.

”Tämmöisessä tapauksessa poliisi tekee tietysti aina lastensuojeluilmoituksen ja tarvittaessa viipymättä yhteistyötä lastensuojelun kanssa. En nyt tässä tapauksessa ota kantaa, mitä on tapahtunut. Viranomaiset tekevät tiivistä yhteistyötä”, Antikainen sanoo.

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana poliisin avaamat rikosilmoitukset lapsiin kohdistuneista väkivaltarikoksista ovat romahtaneet.

Poliisihallituksen tilaston perusteella vielä maaliskuun alkuun saakka rikosilmoitusten määrä koko maan kattavassa tilastossa on mukaillut viime vuoden lukuja, mutta sen jälkeen tilanne on muuttunut nopeasti.

Taitekohdan jälkeen poliisi on avannut viikko toisen perään noin 50–100 rikosilmoitusta vähemmän lapsiin kohdistuneista väkivaltarikoksista kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Helsingissä lapsiin kohdistuneita rikosjuttuja selvittää rikoskomisario Antikainen, joka toimii tutkinnanjohtajana myös Meri-Rastilan vauvan jutussa.

Antikainen keksii ainakin yhden syyn sille, miksi hänen tontillaan on nyt tavallista vähemmän tutkittavaa.

”Useinhan ilmoitukset tulevat kouluista tai päiväkodeista tai muualta. Aika näyttää, kun lapset palaavat esimerkiksi päiväkoteihin, että mitä sitten tapahtuu.”

Myös STT kertoi tiistaina alle vuoden ikäisen lapsen epäillystä pahoinpitelystä ja heitteillepanosta Itä-Helsingissä.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?