Nuoret altistuvat vanhempia ihmisiä enemmän raskasmetalleille – Altistusta aiheuttaa muun muassa kahvin kulutus ja leipä

Suurimpia raskasmetallien lähteitä ovat ruoat, joita syödään usein ja suurina annoksina.

Ruokaviraston 20 toimitilasta yksi sijaitsee Helsingin Viikissä.

29.4.2020 2:00

Osa suomalaisista työikäisistä altistuu ruoan raskasmetalleille. Elimellisten vaurioiden todennäköisyys on kuitenkin pieni, paljastuu Ruokaviraston tekemästä kansallisesta riskinarvioinnista.

Ruokavirasto tutki 25–74-vuotiaiden suomalaisten altistumista ruoasta ja talousvedestä saadulle kadmiumille, lyijylle, epäorgaaniselle arseenille, nikkelille, alumiinille, sekä elohopean eri muodoille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat