Suomalaisten oikeuksia on rajoitettu korona­kriisin aikana harvinaisen rajusti, ja samalla tietoa pimitetään lain raja­mailla liikkuvalla tavalla - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|HS-analyysi

Suomalaisten oikeuksia on rajoitettu korona­kriisin aikana harvinaisen rajusti, ja samalla tietoa pimitetään lain raja­mailla liikkuvalla tavalla

Koronakriisi ei ole vapauttanut virkamiehiä julkisuusperiaatteen noudattamisesta. Päinvastoin. Kriisin aikana avoimuuden tarve on poikkeuksellisen suuri, kirjoittaa HS:n rikos- ja oikeustoimittaja Susanna Reinboth.

Tilaajille

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila on selittänyt tietokatkoksia muun muassa sillä, että tiedot tulevat julkisiksi vasta hallituksen päätösten jälkeen.

Julkaistu: 30.4. 16:54

Koronavirusepidemia on merkinnyt laajaa puuttumista kansalaisten perusoikeuksiin. Liikkumisvapautta on rajoitettu, kaikenlaiset kokoontumiset on kielletty ja muiden muassa ravintoloitsijoilta on estetty elinkeinon harjoittaminen. Liikkumisrajoitukset ovat vaikuttaneet myös kansalaisten yksityiselämän suojaan.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kotimaa

Luetuimmat

Uusimmat