THL: Suomessa todettu kaikkiaan 7 253 tartuntaa – HS kertoo reaali­aikaiset tiedot koronaviruksen etenemisestä

HS:n päivittyvät grafiikat kertovat uusimmat tiedot tartunnoista, sairaalahoidossa olevista ja kuolleista niin Suomessa kuin maailmalla.

5.5.2020 12:13 | Päivitetty 5.7.2020 14:36

Uusimmat tiedot lyhyesti

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan koko Suomessa on todettu sunnuntaihin mennessä yhteensä 7 253 koronavirustartuntaa. Vielä eilen tartuntoja oli THL:n mukaan koko Suomessa 7 248. Yhteensä uusia tartuntoja todettiin koko Suomessa viisi.

THL:n mukaan Helsingissä on todettu nyt 2 748 koronavirustartuntaa. Lisäystä eiliseen on 2 kappaletta.

THL:n mukaan Suomessa ei ole tällä hetkellä yhtään tehohoidossa olevaa koronaviruspotilasta. Sairaalahoidossa olevia koronaviruspotilaita on Suomessa 20. Perjantaina raportoitiin yhdestä uudesta koronaviruskuolemasta.

THL:n mukaan koronavirukseen liittyviä kuolemia on todettu Suomessa 329. THL raportoi mahdollisista uusista kuolemantapauksista maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Tarkempia tietoja Suomen ja maailman tilanteesta löytyy alla olevista, yleensä kerran päivässä päivittyvistä grafiikoista. Suomen osalta tartuntatiedot päivittyvät yleensä puoliltapäivin ja sairaalahoitoa ja kuolemia koskevat tiedot yleensä maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin iltapäivällä.

Ulkomaita koskevat tartunta- ja kuolematiedot päivittyvät tietokantaan yleensä yön aikana.

Tiedot saattavat päivittyä tietokantoihin myös takautuvasti, kun uusia testituloksia valmistuu tai virheellisiä raportteja korjataan.

Tartuntatilanne Suomessa

Alla oleva grafiikka kertoo, miltä Suomen tartuntatilanne näyttää tällä hetkellä THL:n tartuntatautirekisterin tietojen mukaan. Tartunnat kirjataan rekisteriin näytteenottopäivälle. Koska näytteiden valmistumisessa ja kirjaamisessa kestää yleensä 2–4 päivää, viimeisimpien päivien luvut tulevat vielä muuttumaan.

Etenkään epidemian alkuvaiheessa kaikkia koronavirusepäiltyjä ei testattu, joten varmistettujen tartuntojen määrä ei kuvaa täysin tarkasti sitä, kuinka paljon tartuntoja todella on ollut.

Testauskapasiteettia on saatu reilusti nostettua. Tavoite Suomessa olisi testata kaikki oireilevat ihmiset.

Kunnittain tartuntatilanne näyttää tällä hetkellä tältä. THL ei julkaise tietoja kunnista, joissa tartuntoja ei ole ollenkaan tai tartuntoja on vähemmän kuin viisi.

Ilmaantuvuus-välilehdellä tartunnat on suhteutettu väestön määrään. Luvut kertovat, kuinka monta tapausta kussakin kunnassa olisi, jos jokaisessa kunnassa olisi 100 000 asukasta.

Sairaanhoitopiireittäin tartuntatilanne näyttää Suomessa tältä:

Varmennettujen tartuntojen ikäjakauma näyttää Suomessa THL:n mukaan tällä hetkellä tältä:

Tehtyjen koronavirustestien määrän kehityksen Suomessa THL:n tietojen perusteella näet tästä:

Oirehtivien määrän kehitystä voi tarkastella alla olevasta grafiikasta. Se näyttää niiden Omaolo-palveluun vastanneiden määrän, joita on kehotettu kääntymään terveydenhuollon puoleen mahdollisen koronavirustartunnan takia.

Sairaalahoidossa olevat Suomessa

Alla olevat grafiikat kertovat sairaalahoidossa olevien määrän kehityksestä Suomessa.

Seuraavan grafiikan avulla voit tarkastella tilannetta Pohjoismaissa. Ilmaantuvuus-välilehdellä sairaalahoito- ja kuolematiedot on suhteutettu väestön määrään. Luvut kertovat, kuinka monta tapausta kussakin maassa on 100 000 asukasta kohti.

Kuolleet Suomessa

Tuoreimpien tietojen mukaan tilanne näyttää kuolemantapausten suhteen Suomessa tältä:

Tilanne maailmalla

Alla oleva graafi näyttää, miten tartuntojen päivittäinen määrä suhteessa väkilukuun on kehittynyt eri maissa tuhannesta tartunnasta lähtien.

Maan nimeä napauttamalla voit piilottaa ja lisätä käyriä takaisin näkyviin. Voit myös lisätä haluamasi maan grafiikkaan grafiikan alapuolella olevasta valikosta.

Alla oleva graafi näyttää, miten kuolemantapaukset ovat lisääntyneet eri maissa kunkin maan kymmenennestä kuolemasta lähtien.

Maan nimeä napauttamalla voit piilottaa ja lisätä käyriä takaisin näkyviin. Voit myös lisätä haluamasi maan grafiikkaan grafiikan alapuolella olevasta valikosta.

Alla olevasta grafiikasta voit tutkia tartunnan saaneiden ja kuolleiden absoluuttisia määriä. Voit vaihtaa näiden kahden välillä grafiikan alla.

Tässäkin voit myös nostaa esiin tai piilottaa haluamiesi maiden tietoja. Grafiikan asteikko on logaritminen. Se tarkoittaa tässä, että yksi askelväli y-akselilla merkitsee tartuntojen määrän kymmenkertaistumista.

Alla olevasta kokonaisuudesta voit tarkastella Suomen, Euroopan tai koko maailman ajantasaista tartuntatilannetta ja kuolemien määrää valitsemalla ylävalikosta haluamasi tiedot. Tänään raportoidut ulkomaita koskevat tiedot päivittyvät tietokantaan ensi yön aikana. Suomen osalta tartuntatiedot päivittyvät yleensä puoliltapäivin ja kuolemia koskevat tiedot muutaman kerran viikossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat