Valtiovarain­ministeriön salaus­jupakasta ei aloiteta esitutkintaa – poliisi korjasi päätöksestään ministereiden vastuuta käsitellyttä kohtaa

Valtiovarainministeriön virkamiehet pohtivat sähköpostiviesteissä, huomaako eduskunta lakiesityksen puutteita, joissa oli kyse sadoista miljoonista euroista. Myrskyn silmään päätyi viestit vastaanottanut Päivi Nerg, mutta tutkinnanjohtajan mukaan oikeudellinen vastuu eduskunnan tiedonsaantioikeuden toteutumisesta oli kokoomuksen Petteri Orpolla tai keskustan Anu Vehviläisellä.

Päivi Nerg oli valtiovarainministeriössä keskeisessä asemassa maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelussa. Hän vastaanotti virkamiesten viestittelyä lakiuudistuksen puutteista ja joutui keskelle poliittista myrskyä.

| Päivitetty

Helsingin poliisi ei aloita esitutkintaa valtiovarainministeriön virkamiehistä. Poliisi selvitti esiselvityksessä sitä, pitäisikö valtiovarainministeriön virkamiesten toiminnasta eduskunnassa aloittaa rikostutkinta.

”Esiselvitys on saatu päätökseen. Asiassa ei ole syytä epäillä virka- tai muutakaan rikosta valtiovarainministeriön virkamiesten osalta”, toteaa rikoskomisario Teemu Jokinen Helsingin poliisilaitokselta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat