Rivitalo tuhoutui lauantaina asuin­kelvottomaksi tulipalossa Tampereella, yksi ihminen kuoli - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Tulipalot

Rivitalo tuhoutui lauantaina asuin­kelvottomaksi tulipalossa Tampereella, yksi ihminen kuoli

Tulipalo sai alkunsa yhdestä huoneistosta ja levisi sieltä rakennuksen ullakolle.

Rivitaloa sammutetaan Tampereella Takahuhdin kaupunginosassa.

Julkaistu: 23.5. 22:05, Päivitetty 24.5. 16:38

Rivitalo tuhoutui pahoin tulipalossa lauantai-iltana Tampereella Takahuhdin kaupunginosassa.

Päivystävä päällikkö Martti Honkala Pirkanmaan pelastuslaitokselta kertoi HS:lle ennen puolta kahtatoista illalla, että palo oli saatu sammumaan ja meneillään olivat jälkiraivaustyöt, joiden suorittamisessa menisi todennäköisesti yön yli.

Rakennuksesta paloi Honkalan mukaan koko yläpohja, joten kaikki talon asunnot ovat palaneet asuinkelvottomaan kuntoon. Honkalan mukaan on mahdollista, että rakennus saattoi vaurioitua purkukuntoiseksi.

Tulipalo sai alkunsa yhdestä huoneistosta ja levisi sieltä koko rakennuksen ullakolle.

Pahiten palaneen asunnon osalta ei vielä lauantai-iltana ollut kyetty varmistamaan, oliko tulipalossa sattunut henkilövahinkoja. Sunnuntaiaamuna Aamulehti kertoi, että yhdestä rivitalon asunnoista oli löytynyt kuolonuhri. Poliisi sanoi lehdelle sekä myöhemmin tulleessa tiedotteessa selvittävänsä vainajan henkilöllisyyttä.

Poliisi arvioi sunnuntaina iltapäivällä tulleessa tiedotteessa, että tulipalo sai alkunsa todennäköisesti ruoanlaitossa käytettävän keittiön sähkölaitteen käytöstä. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Laakso kertoo tiedotteessa, että näkemystä tukevat sekä silminnäkijähavainnot että löydökset palopaikalta.

Poliisi on aloittanut asiasta palon syttymissyyn selvittämisen sekä kuolemansyyn tutkinnan. Asiaan ei kuitenkaan epäillä liittyvän rikosta.

Lauantaina rivitalon asuntojen määräksi oli alun perin kerrottu neljä, mutta poliisin sunnuntaisessa tiedotteessa asuntojen määräksi tarkennettiin kahdeksan. Laakso kertoo HS:lle, että kaikki kahdeksan asuntoa kärsivät tulipalossa vahinkoja.

Tulipalo levisi Pirkanmaan pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan yhdestä huoneistosta ullakolle.

Lauantaina palopaikalla oli runsaasti pelastuslaitoksen yksiköitä, yhteensä viisi pelastusyksikköä sekä kymmenen säiliö- ja tukiyksikköä, Pirkanmaan pelastuslaitos kertoi kymmenen jälkeen tulleessa tiedotteessaan.

Tulipalosta syntyi tiedotteen mukaan runsaasti Takahuhdin ja Ruotulan suuntaan leviävää savua, joten ihmisiä kehotettiin siirtymään tarvittaessa sisätiloihin sekä sulkemaan ikkunat ja ilmastointi.

Hätäkeskukseen tuli hälytys suuresta rakennuspalosta Varsankadulla hieman ennen yhdeksää illalla. Tuleen syttynyt rakennus on pelastuslaitoksen mukaan rakennettu vuonna 1988.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kotimaa

Luetuimmat

Uusimmat