Sadat nuoret kokoontuivat pysäköinti­alueelle: seurauksena useita kolareita ja häiriö­käyttäytymistä - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Oulu

Sadat nuoret kokoontuivat pysäköinti­alueelle: seurauksena useita kolareita ja häiriö­käyttäytymistä

Osa Oulun Kaakkurissa sijaitsevalle pysäköintialueelle kokoontuneista kävi poliisin mukaan käsiksi poliisiautoihin.

Julkaistu: 24.5. 6:45

Lauantai-illan ja alkuyön aikana Oulussa kokoontui satoja nuoria tai nuoria aikuisia ajoneuvoilla, poliisi kertoo tiedotteessa. Kaakkurissa sijaitsevalle pysäköintialueelle saapui poliisin mukaan muun muassa autoja, moottoripyöriä ja mopoja. Kokoontujat pysyivät pääosin ajoneuvoissaan.

Alkuillasta kokoontuminen näytti pysyvän rauhallisena, mutta myöhemmin ajoneuvoilla ”rällättiin” ympäri pysäköintialuetta, poliisi kertoo. Kiihdyttely johti myös useisiin kolareihin, joissa osa loukkaantui lievästi.

Kun poliisi tutki kolareita, osa alueelle kokoontuneista nuorista kävi käsiksi poliisiautoihin. Poliisi kertoo nuorten vaikeuttaneen ja häirinneen poliisin ja sairaankuljetuksen tehtäviä.

Tilanteen muututtua vaaralliseksi osallistujille ja sivullisille sekä häiritseväksi asukkaille poliisi tyhjensi pysäköintialueen. Kaikki poistuivat paikalta kehotuksesta.

Poliisi tutkii tekoja muun muassa liikenneturvallisuuden vaarantamisina. Yhden ajoneuvon kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta.

Poliisi vetoaa tiedotteessa vanhempiin ja nuoriin, jotta nuoret ja nuoret aikuiset eivät osallistuisi liikenneturvallisuutta vaarantaviin ja tarpeetonta muuta häiriötä aiheuttaviin tapahtumiin.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kotimaa

Luetuimmat

Uusimmat