Kevään lämpöennätys rikkoutui Oulussa, lämmin sää jatkuu myös lähipäivinä - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Sää

Kevään lämpöennätys rikkoutui Oulussa, lämmin sää jatkuu myös lähipäivinä

Myös lähipäivien aikana suuressa osassa maata voidaan päästä parinkymmenen asteen ylittäviin lukemiin.

Oulussa oli lämpimiä päiviä myös toukokuussa 2019. Tuiran uimarannalla Oulussa polskittiin 19. toukokuuta viime vuonna.

Julkaistu: 24.5. 18:52

Kevään lämpöennätys meni sunnuntaina jälleen uusiksi, kun Oulussa mitattiin Oulunsalon mittausasemalla enimmillään 21,9 astetta lämmintä. Kevään ennätys oli mennyt Pohjois-Pohjanmaalla uusiksi jo päivää aiemmin lauantaina, jolloin mitattiin ensimmäistä kertaa tänä keväänä yli 20 asteen lukemia.

Sunnuntaina yli 20 asteen päästiin Oulun ohella myös muun muassa Hailuodossa ja Kruunupyyssä sijaitsevalla Kokkola-Pietarsaaren lentoasemalla, kertoo päivystävä meteorologi Juha Tuomala Ilmatieteen laitokselta.

Lämmin sää jatkuu myös lähipäivinä suuressa osassa maata. Parinkymmenen asteen ylittävät lämpötilat ovat Tuomalan mukaan hyvinkin mahdollisia, joten lämpöennätys saattaa uusiutua jo lähipäivien aikana esimerkiksi maan etelä- tai keskiosissa tai Pohjois-Pohjanmaalla.

”Voi jossakin mennä samoihin lukemiin [kuin sunnuntaina] tai olla jopa enemmänkin”, Tuomala sanoo.

Maanantaina tosin läntiseen Suomeen suunnilleen Pirkanmaalta länteen olevalle alueelle on luvassa myös paikoittaista kuurosadetta ja viikonloppua pilvisempää säätä, joten lämpötilat saattavat näillä alueilla jäädä ylimmillään 18–19 asteen tuntumaan. Myös pohjoisimmassa Lapissa lämpötilat voivat jäädä alle 15 asteen.

Tiistai sen sijaan on koko maassa poutainen ja sunnuntain tapaan aurinkoinen. Sen jälkeen sää alkaa kuitenkin pikku hiljaa osoittaa vähintäänkin väliaikaisen viilenemisen merkkejä.

Keskiviikkona sää alkaa Tuomalan mukaan viilentyä ja pilvistyä vähintäänkin osassa maata sadealueen saapuessa Suomeen. Vielä voi kuitenkin olla osittain lämmintäkin ainakin maan kaakkoisosassa.

Torstaina maahan kuitenkin virtaa viileämpää ilmaa, ja perjantainakin voi olla vielä kulunutta viikonloppua viileämpää. Sen jälkeen sään kuitenkin odotetaan näillä näkymin muuttuvan taas lämpimämmäksi. Lauantaina eli koulujen päättäjäispäivänä lukemat voivat jälleen yltää Tuomalan mukaan parinkymmenen asteen lukemiin.

Sää|Kevään lämpöennätykset rikki lauantaina – sää jatkuu kesäisen lämpimänä myös tulevina päivinä

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kotimaa