Suomeen tuli kaakosta noin 650 000 valkoposkihanhea ja nyt viljelijöiden hermot ovat lopussa – matkalaiset pysähtyvät pelloille ja syövät lähes kaiken - Kotimaa | HS.fi

Suomeen tuli kaakosta noin 650 000 valkoposkihanhea ja nyt viljelijöiden hermot ovat lopussa – matkalaiset pysähtyvät pelloille ja syövät lähes kaiken

Arktisella alueella pesivät valkoposkihanhet ovat eri kantaa kuin pääkaupunkiseudun hanhet, jotka oleilevat puistossa. Linnut aiheuttavat pelloilla pahoja tuhoja, eikä viljelijöiden mukaan pelottelu riitä enää karkottamaan niitä.

Sadat tuhannet valkoposkihanhet pysähtyvät kevätmuuttomatkallaan tankkaamaan pelloille Itä-Suomessa ja syövät kaiken orastavan kasvuston. Rippeitä muuttomatkalaisista oli vielä tiistaina 26. toukokuuta Koivikon kartanon mailla Kiteellä.

26.5.2020 17:28

Arktiset valkoposkihanhet ovat lähteneet. Niillä on kiire pesimään Jäämeren äärelle Novaja Zemljan saarille Venäjälle. Muuttomatkan puolivälissä hanhet pysähtyivät lepäämään pelloille Itä-Suomessa. Parisen viikkoa ne tankkasivat energiaa muuttoa ja pesintää varten.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat