Suomeen lomalle tuleville ulkosuomalaisille suositellaan karanteenia, mutta käytännössä sitä ei valvota: ”Oletamme, että ihmiset ovat lukutaitoisia”

Koronatilanteen odotetaan vähentävän Suomeen kesällä tulevien ulkosuomalaisten määrää, mutta osa aikoo lomailla Suomessa joka tapauksessa. HS keräsi vastauksia Suomeen ulkomailta tulemista ja karanteeniohjeita koskeviin kysymyksiin.

Saksassa asuva Lotta Matikainen tuli Suomeen etuajassa, jotta voisi eristäytyä kesämökillä ennen valmistujaisiaan. Tänä kesänä osan ulkosuomalaisista odotetaan kuitenkin jättävän Suomen-lomansa väliin.

28.5.2020 2:00 | Päivitetty 28.5.2020 6:29

”Piti tulla Suomeen vähän myöhemmin, mutta kun on tämä karanteenisuositus, niin olen nyt kaksi viikkoa karanteenissa ennen juhlia”, kertoo Lotta Matikainen, 27, kesämökiltään Kuhmoisista.

Matikainen juhlii kesäkuun alussa valmistumistaan Tampereen yliopistosta, mutta viimeiset pari vuotta hän on opiskellut ja tehnyt gradua Berliinissä. Siellä odottaa myös saksalainen kihlattu, joka ei koronarajoitusten vuoksi tullut vielä mukaan Suomeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat