Salaperäiset öiset pamaukset riesana Lohjalla, poliisi selvittää asiaa - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Häiriöt

Salaperäiset öiset pamaukset riesana Lohjalla, poliisi selvittää asiaa

Aiemmin Lohja on kärsinyt yliäänilentokoneiden pamauksista.

Julkaistu: 3.6. 9:46

Lohjalla on kuultu kevään mittaan häiritsevää paukuttelua Mäntynummen ja Perttilän alueella. Poliisi on saanut paukuttelusta useita ilmoituksia, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisi keskiviikkona julkaisemassaan tiedotteessa.

Pamauksia on ollut yöaikaan, jopa kahdeksan kertaa yössä. Asukkaiden havaintojen mukaan voimakkaita pamauksia on ollut pitkin kevättä ja pahimmillaan useita kertoja viikossa, poliisi tiedottaa.

Poliisi on saanut vihjeitä mahdollisista pamauttelijoista, mutta ainakaan toistaiseksi heitä ei ole saatu kiinni. Poliisi toivoo havaintoja asiasta alueen asukkailta. Poliisia kiinnostavat alueella pamausten aikaan liikkuneet ihmiset ja ihmiset, jotka ovat esimerkiksi sosiaalisessa mediassa kertoneet aiheuttaneensa pamauksia.

Poliisi harkitsee esitutkinnan käynnistämistä pamauksista. Meneillään on selvitys siitä, pitäisikö sellainen käynnistää.

Normaalisti rauhallinen vajaan 50 000 asukkaan kunta Lohja ei ole pamausten riivaamana ensimmäistä kertaa.

Aiemmin pamauksia ovat aiheuttaneet ainakin hävittäjälentokoneet, jotka ovat lentäneet Lohjan yläpuolella ääntä nopeammin. Tällaisesta tapauksesta kertoi Länsi-Uusimaa-lehti viime kesänä. Myös tämän vuoden puolella on kuulunut hävittäjien yliäänipamauksia, kun Tampereella sijaitsevalta lentokentältä on tehty uusien hävittäjäehdokkaiden testilentoja, kertoo Iltalehti.

Lohjalaisten paukkupiinaa saattaa pahentaa sekin, että Kaartin jääkärirykmentti on aikonut näinä päivinä käydä Lohjalla ammuskelemassa. Asiasta kertoo Puolustusvoimat melutiedotteessaan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?