Valkoposkihanhien metsästyksen sallimista vaativa kansalaisaloite sai 50 000 allekirjoitusta täyteen – Peltovahingot yli tuplasti viime vuoden tasolla, MTK sanoo - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Linnut

Valkoposkihanhien metsästyksen sallimista vaativa kansalaisaloite sai 50 000 allekirjoitusta täyteen – Peltovahingot yli tuplasti viime vuoden tasolla, MTK sanoo

Kansalaisaloite vaatii valkoposkihanhia metsästyksen piiriin. Valkoposkihanhia Kaisaniemenlahdella Helsingissä elokuussa 2018.

Julkaistu: 5.6. 9:40, Päivitetty 5.6. 10:15

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto (MTK) vaatii valkoposkihanhen siirtämistä luonnonsuojelulaista metsästyslain piiriin eli käytännössä sen metsästyksen sallimista.

Liiton mukaan lintujen aiheuttamat peltovahingot ovat yli kaksinkertaistuneet viime vuodesta. Ilmoituksia vahingoista on yli kolmeltasadalta tilalta ja 8 000 hehtaarin alueelta, ja niitä kertyy edelleen lisää. MTK:n mukaan määrä on yli kaksinkertainen viime kevääseen verrattuna.

Lue lisää: Suomeen tuli kaakosta noin 650 000 valkoposkihanhea ja nyt viljelijöiden hermot ovat lopussa – matkalaiset pysähtyvät pelloille ja syövät lähes kaiken

Valkoposkihanhen metsästämisen sallimista vaativa kansalaisaloite on kerännyt nopeasti kannatusta ja ylitti perjantaina 50 000 allekirjoituksen rajan, mikä johtaa eduskuntakäsittelyyn.

Toukokuun alussa vireille laitetussa aloitteessa oli perjantaiaamuna kello kymmenen aikaan yli 50 100 nimeä.

Valkoposkihanhi on EU:n erityisesti suojelema laji ja lailla rauhoitettu, mutta esimerkiksi Ruotsissa, Virossa ja Tanskassa niitä voi metsästää vahinkojen välttämiseksi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?