”Oli hienoa, että meillä oli nainen siellä ajamassa tämän alueen asioita” – HS kysyi ihmisiltä Torniossa ajatuksia Kulmunin erosta - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Kulmunin ero

”Oli hienoa, että meillä oli nainen siellä ajamassa tämän alueen asioita” – HS kysyi ihmisiltä Torniossa ajatuksia Kulmunin erosta

Jenni Kallatsa, Peppi Kallatsa, Venla Pokka kommentoivat Katri Kulmunin eroa Torniossa, Rajalla - På Gränsen kauppakeskuksessa perjantaina.

Julkaistu: 5.6. 22:00

Perjantaina erostaan kertonut valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk) on kotoisin Torniosta ja toimii myös kaupunginvaltuuston jäsenenä paikkakunnalla. HS kysyi perjantai-iltana kaupunkilaisten ja kaupungissa vierailevien ajatuksia ministerin erosta.

Jenni Kallatsa

”Tuli yllätyksenä, tämä harmittaa meitä paikallisia. Oli hienoa, että meillä oli nainen siellä ajamassa tämän alueen asioita. Tuntuu, että Kulmuni reagoi tässä tilanteessa aika herkästi ja erosi nopeasti.”

Jenni Kallatsa, Tornio

Pekka Savolainen

”Esiintymiskoulutukseen ei saa käyttää valtion rahoja. Jos keskustan kannatus­prosentti olisi eri, veikkaisin, että eroa ei olisi tullut. Mutta keskusta on ihan siinä reunalla, että onko se tippumassa pieneksi puolueeksi. Elämme tuulisia aikoja. Ja velkaa joudutaan ottamaan koronakriisin takia. En ollut erosta yllättynyt.”

Pekka Savolainen, Tornio

Ville Impiö

”Todella yllättävää, mutta kai siihen eroon sitten joku syy oli. Muutenkin kova kevät takana hänellä, varmasti rankka koettelemus. Surullista, että hän joutui siirtymään syrjään niin nopeasti. Hän on hoitanut valtiovarainministerin pestiä hyvin.”

Ville Impiö, Ylitornio

Raimo Oinonen

”Todella sääli Katrille, tämmöstä se on tämä elämä. Tuli kyllä yllätyksenä. Mutta ei voi mitään. Hän hoiti ministerin työtä todella hyvin, hän on kielitaitoinen ja kansainvälinen ihminen.”

Raimo Oinonen, Tornio

Erkki Hannu

”Todella yllättävä juttu oli, hän on meidän alueen ihminen ja tuntee alueen asiat hyvin. Mielestäni oli aika ylimitoitettua, että hän erosi. Vaikea sanoa olisiko tilanne ollut erilainen jos tilalla olisi ollut mies, sillä nykyään nais-mies jaottelu ei ole enää vahvaa.”

Erkki Hannu, Tornio

Marja-Liisa Vekama

”Ensin närkästyin, että hän oli maksanut valmennuksia meidän verorahoilla. Mutta nyt kyllä säälittää, että tilanne meni näin pitkälle. Sympatiat hänelle, ministerin virassa tarvitaan esiintymisvalmennusta. Ikävää, että hän joutui eroamaan. Mutta ei hän varmaan olisi itsekään voinut pysyä enää pestissä kiinni tämän jälkeen.”

Marja-Liisa Vekama, Hämeenlinna

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?