Lehti: Karita Mattilan uhkailusta tuomittu lakimies Jon Hellevig on kuollut Moskovassa - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Kuolleet

Lehti: Karita Mattilan uhkailusta tuomittu lakimies Jon Hellevig on kuollut Moskovassa

Venäjän median mukaan suomalainen laki- ja liikemies Jon Hellevig on kuollut Moskovassa.

Jon Hellevig Helsingin käräjäoikeudessa kesällä 2017.

Julkaistu: 8.6. 19:17

Venäläismielinen suomalainen lakimies Jon Hellevig on kuollut Moskovassa, uutisoi pietarilainen verkkojulkaisu Fontanka.

Moskovassa asunut Hellevig, 58, tuomittiin kolme vuotta sitten Helsingin käräjäoikeudessa 60 päivän ehdolliseen vankeuteen oopperalaulaja Karita Mattilan kunnianloukkauksesta ja laittomasta uhkauksesta.

Karita Mattila

Hellevig oli kirjoittanut julkiselle Facebook-sivulleen 2014 kirjoituksen, jossa hän uhkaili Mattilaa väkivallalla ja solvasi tätä.

Mattila oli kieltäytynyt esiintymästä presidentti Vladimir Putinia tukevan kapellimestarin kanssa.

Hellevig oli myös Itsenäisyyspuolueen ehdokkaana europarlamenttivaaleissa 2014.

Fontankan mukaan Hellevig kuoli 26. toukokuuta. Pari viikkoa ennen kuolemaansa Hellevig oli kirjoittanut julkiselle Vontakte-sivulleen englanninkielisen viestin, jossa hän arveli Venäjän hallinnon juonittelevan hänen tappamisekseen ja lavastavansa sen koronakuolemaksi.

Päivityksessään hän kertoi kärsineensä kuuden viikon ajan flunssaoireista, mutta tervehtyneen. Hän epäili sairastaneensa covid-19-taudin.

Hellevigin aiempien Vkontakte-päivitysten perusteella häntä oli harmittanut Venäjän koronapolitiikka ja karanteenitoimet Moskovassa. Nyt Vkontakte-sivu on täyttynyt surunvalitteluista.

Hellevig perusti Moskovaan 1990-luvun lopussa lakiasiaintoimiston, jonka osakkaana hän toimi. Lisäksi hän kirjoitti kolumneja venäläiseen sanomalehteen Komsomolskaja Pravdaan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?