Alle 40-vuotiaat ovat pudonneet henkilöverotuloissa vanhempien kelkasta, ja sillä on laajoja yhteiskunnallisia vaikutuksia, sanoo tutkija - Kotimaa | HS.fi

Alle 40-vuotiaat ovat pudonneet henkilöverotuloissa vanhempien kelkasta, ja sillä on laajoja yhteiskunnallisia vaikutuksia, sanoo tutkija

”Kyllä se vaikuttaa myös yhteiskunnan kehitykseen kun jumitetaan paikallaan, eivätkä kolmekymppiset voi investoida esimerkiksi asuntoon ja perustaa perhettä”, arvioi tietotekniikan professori.

Tutkimuksen mukaan alle 40-vuotiaat ovat tippuneet vanhempien työikäisten ikäluokkien keskimääräisten henkilöverotulojen kehityksen kyydistä.

10.6.2020 8:08

20–40-vuotiaat ovat pudonneet henkilöverotuloissa vanhempien kelkasta, arvioidaan Jyväskylän yliopiston tuoreessa raportissa, ”Muutokset maksetuissa henkilöveroissa alueittain Suomessa 2000-luvulla”.

Jyväskylän yliopiston tietotekniikan professori Pekka Neittaanmäki ja tutkimusavustaja Kimmo Niinimäki kävivät julkaisua varten läpi Tilastokeskuksen tuottamaa dataa viime vuosikymmeniltä. Siinä on tutkittu erityisesti muutoksia ikäluokittain henkilöverotuloissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat