Pentti Linkola souti kesällä 1974 tuhat kilometriä saaristossa laskien lintuja, ja nyt Kuntun pariskunta toistaa saman matkan

Panu ja Sanna-Mari Kunttu toistavat Linkolan vuonna 1974 tekemän Suuren meriretken ja lintulaskennat koko kesän mittaisella melontaretkellä Suomen lounaissaaristossa: ”Suomen luonnossakin on vielä paljon selvitettävää ja syrjäisiä kolkkia, joissa harvoin tutkimusmielessä liikutaan.”

Sanna-Mari ja Panu Kunttu lähtivät suurelle melontaretkelleen torstaina Salosta. Uskelanjoelta matka jatkuu Saaristomeren halki Ahvenanmaan länsipuolitse Selkämerelle Poriin saakka. Perillä pariskunnan on määrä olla 3. elokuuta.

14.6.2020 2:00 | Päivitetty 14.6.2020 8:43

”Kesän sää erittäin huono, tuulinen ja ennen kaikkea sateisin vuosikymmeniin”, kirjoitti luonnonsuojelija, ornitologi Pentti Linkola (1932–2020) muistiinpanoihinsa kesäkuussa 1974.

Linkola oli vaimonsa ja kahden pienen lapsensa kanssa Suurella meriretkellä havainnoimassa lintuja saaristossa – soutaen. Matka kesti seitsemän viikkoa ja kiersi mutkitellen Salosta Saaristomeren halki ja Ahvenanmaan länsipuolitse Selkämerelle Poriin saakka.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat