Yksityisen terveyspalvelualan ja yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksista neuvottelutulokset - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Tes-neuvottelut

Yksityisen terveyspalvelualan ja yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksista neuvottelutulokset

Työehtosopimuksen piiriin kuuluvat muun muassa vanhusten palvelutalot.

Julkaistu: 24.6. 9:31, Päivitetty 25.6. 13:35

Yksityisen terveyspalvelualan työehtosopimuksesta saavutettiin maanantain ja tiistain välisenä yönä neuvottelutulos, kertoivat ammattiliitot Tehy, Super ja Erto tiedotteessa.

Työehtosopimusta noudatetaan terveysalan yksityisissä toimipaikoissa, kuten muun muassa yksityisissä sairaaloissa, lääkäriasemilla ja kuntoutuslaitoksissa.

Liittojen hallinnot käsittelevät neuvottelutuloksen vielä tämän viikon aikana. Super sanoo tiedotteessaan, että neuvottelutuloksen sisältöä ei avata tai kommentoida julkisesti ennen kuin liittojen hallinnot ovat käsitelleet asiaa.

Terveyspalvelualan neuvottelut aloitettiin tammikuussa. Liitot julistivat Mehiläinen Länsi-Pohjan toimipisteisiin ja työpaikoille ylityö- ja vuoronvaihtokiellon 17. kesäkuuta alkaen. Kielto päättyi neuvottelutuloksen myötä.

Myös yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen neuvottelutulos valmistui.

Kyseisen työehtosopimuksen piiriin kuuluvat muun muassa yksityiset vanhusten palvelutalot, päiväkodit, ensi- ja turvakodit sekä päihdehuollon yksiköt.

Oikaisu 25.6. kello 13.35: Jutussa kirjoitettiin virheellisesti, että yksityisen terveyspalvelualan työehtosopimuksen piirissä olisivat muun muassa yksityiset vanhusten ja vammaisten palvelutalot, vanhainkodit, päiväkodit, ensi- ja turvakodit, kotipalvelut ja päihdehuolto. Ne ovat yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen piirissä, jossa myös saavutettiin neuvottelutulos.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?