Turussa todettu viikon aikana yhdeksän korona­virus­tartuntaa ulko­maalaisten työn­tekijöiden asuntolassa - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Tartunnat

Turussa todettu viikon aikana yhdeksän korona­virus­tartuntaa ulko­maalaisten työn­tekijöiden asuntolassa

Kaikki asuntolan asukkaat on asetettu karanteeniin. Tartunnan saaneet ovat käyneet töissä tällä viikolla, kertoo johtajaylilääkäri. Osa heistä työskentelee Turun telakalla.

Turun telakan työntekijöillä todettiin koronatartuntoja.

Julkaistu: 28.6. 17:36

Turussa on todettu tällä viikolla yhdeksän koronavirustartuntaa ulkomailta tulleiden työntekijöiden asuntolassa. Asiasta tiedotti Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri sunnuntaina iltapäivällä.

Tartunnalle on tämänhetkisen tiedon mukaan altistunut yhteensä kolmetoista ihmistä, ja kaikki altistuneet ovat asuntolan asukkaita, kertoo sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä. Hänen mukaansa asuntolassa asuu yhteensä 22 ihmistä, joista siis yhdeksällä on todettu tartunta ja loput ovat altistuneet tartunnalle.

Kaikki kyseisen asuntolan asukkaat on testattu ja asetettu karanteeniin. Pietilän mukaan sairaanhoitopiiri selvittää vielä tapahtumien kulkua.

”Ensimmäinen tartunta todettiin alkuviikosta ja loppuviikosta useampi”, Pietilä kertoo.

Hänen mukaansa tartunnan saaneet ovat käyneet töissä tällä viikolla, mutta vielä ei ole todettu, että he olisivat altistaneet ketään työpaikoillansa. Pietilän mukaan kielimuuri on jonkin verran hidastanut asian selvittämistä.

”Uskon, että asiat selkiytyvät myöhemmin”, hän sanoo ja kertoo, että työpaikoilla mahdollisesta altistuneita selvitetään myös työterveyshuollon avulla.

Meyer Turku tiedotti sunnuntaina, että viisi tartunnan tällä viikolla saaneista on työskennellyt Turun telakalla. Yhtiön viestintäpäällikkö Tapani Mylly kertoo, että tartunnan saaneet ovat työskennelleet Meyer Turun kumppaniyrityksessä.

Hänkin vahvistaa, että tartunnan saaneet ovat käyneet töissä tällä viikolla, mutta ei ota kantaa siihen, kuinka pitkään.

Myllyn mukaan telakan johto on toiminut yhteistyössä terveysviranomaisten sekä kumppaniyritysten kanssa altistuneiden jäljittämisessä ja karanteeniin asettamisessa.

Altistuneiden työskentelypisteet telakalla on desinfioitu, ja telakalla jatketaan toimenpiteitä viruksen leviämisen estämiseksi. Telakan toimia ovat muun muassa tuotannon alueiden eristäminen, hygieniaohjeistukset, ruokailutilojen rajoitukset sekä etätyöohjeistukset.

Telakalla on kevään ja kesän aikana todettu aiemmin yksi koronavirustapaus.

Johtajaylilääkäri Pietilän mukaan loput neljä tällä viikolla tartunnan saaneista ovat työskennelleet samassa työpaikassa muualla.

Varsinais-Suomessa on todettu tällä viikolla yhteensä kymmenen tartuntaa. Pietilän mukaan kymmenes tartunta on peräisin Ruotsista saapuneelta ihmiseltä.

”Kotoperäisiä tartuntoja ei ole todettu tällä viikolla”, hän sanoo.

Viimeisen viikon aikana uusia tartuntoja on todettu koko Suomessa 56. Kaikkiaan tartuntoja on todettu sunnuntaihin mennessä yhteensä 7 198 koronavirustartuntaa.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kotimaa