Kuusi joutui sairaalaan juotuaan viemärin­puhdistus­ainetta kesäleirillä, tapausta tutkitaan törkeänä vamman­tuottamuksena - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Vaasa

Kuusi joutui sairaalaan juotuaan viemärin­puhdistus­ainetta kesäleirillä, tapausta tutkitaan törkeänä vamman­tuottamuksena

Tapauksen tutkinnanjohtajan mukaan toistaiseksi ei ole mitään viitteitä siitä, että teko olisi ollut tahallinen.

Julkaistu: 29.6. 15:54

Pohjanmaan poliisi käynnisti maanantaina esitutkinnan viime viikolla Vaasassa järjestetyn kesäleirin tapahtumista. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Kuusi lasta joutui sairaalaan juotuaan vahingossa viemärinpuhdistusainetta, jota luultiin mehutiivisteeksi. Ainetta oli laitettu mehupulloon, ja sitä tarjottiin lapsille kristillisellä kesäleirillä torstaina.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Linnea West vahvistaa HS:lle, että tapahtumista kirjattiin rikosilmoitus.

”Tutkimme asiaa törkeänä vammantuottamuksena”, West kertoo.

West ei kuitenkaan vielä voi tarkentaa, ketä mahdollisesta rikoksesta epäillään. Hänen mukaansa poliisi on vasta alkanut selvittää perustietoja tapahtuneesta.

”Kaikkia asianomaisia ei ole kuultu ja osaa heistä ei ole tavoitettu. Aika lailla epäselviä tietoja siis tässä vaiheessa”, West kertoo.

Westin mukaan toistaiseksi ole mitään viitteitä siitä, että kyse olisi tahallisesta teosta.

”Riippuu siitä, miten saamme ihmiset tavoitettua ja kuulusteluun, mutta uskoisin, että saamme piakkoin lisätietoja”, hän sanoo.

Viisi lasta ja yksi alaikäinen leiriohjaaja joivat epähuomiossa mehupulloon laitettua putkienpuhdistusainetta Utterössä Sundomin saaristossa Vaasan edustalla sijaitsevassa leirikeskuksessa.

11–13-vuotiaille suunnatun leirin järjestänyt Föreningen Missionskyrkans Ungdomin (FMU) puheenjohtaja Roland Nylund kertoi Svenska Ylelle, että lapset saivat ensiapua Myrkytystietokeskuksen ohjeiden mukaisesti, minkä jälkeen heidät vietiin sairaalaan jatkohoitoon.

Nylundin mukaan kaikki puhdistusainetta juoneet eivät nielaisseet sitä, vaan osa sylki nesteen pois.

FMU:n hallituksen sunnuntaina julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan, että onnettomuus tapahtui juuri ennen leirin loppumista useiden epäonnistuneiden tapahtumien seurauksena.

Leirien turvallisuussuunnitelmat tullaan tiedotteen mukaan uusimaan, jotta vastaavat tilanteet vältetään jatkossa.

Onnettomuudet|Svenska Yle: Viemärin­puhdistus­ainetta tarjottiin mehuna lasten­leirillä Vaasassa, kuusi alaikäistä joutui sairaalaan

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?