Häiriköt ja päihtyneet autoilijat työllistivät poliisia helleviikon­loppuna – ”Ihmisiä on ollut paljon liikkeellä rannalla, puistoissa ja kaupungilla” - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Poliisi

Häiriköt ja päihtyneet autoilijat työllistivät poliisia helleviikon­loppuna – ”Ihmisiä on ollut paljon liikkeellä rannalla, puistoissa ja kaupungilla”

Koko maassa hätäkeskuslaitos otti perjantaina ja lauantaina vastaan 20 000 ilmoitusta.

Julkaistu: 29.6. 18:18

Kesäinen hellesää helli koko Suomea viikonloppuna ja piti myös poliisin kiireisenä. Poliisia työllistivät muun muassa päihtyneet ihmiset, kuskit ja häiriköt.

Hämeen poliisi tiedottaa tapauksesta, jossa miehen epäillään syyllistyneen pahoinpitelyyn Lahdessa perjantaina. Hänen epäillään lyöneen toista miestä pesäpallomailalla päähän.

Hämeenlinnassa hätäkeskukselle tuli useita ilmoituksia perjantaina kello 16 aikoihin vaaratilanteita aiheuttavasta henkilöauton kuljettajasta Helsinki–Tampere-moottoritiellä. Auton kulku oli mutkittelevaa, ja sen kuljettaja teki äkkinäisiä jarrutuksia ja kiihdytyksiä.

Poliisin mukaan mies otettiin lopulta kiinni epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Janakkalassa toinen mies puhalsi seulonta-alkometriin 2,26 promillea ja hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen kannabikselle. Lisäksi miehen ajo-oikeus oli vanhentunut.

Hänet otettiin kiinni epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta.

Perjantaina puolenpäivän aikoihin hätäkeskus ilmoitti, että nainen oli ajanut autolla ulos tieltä Janakkalassa.

Autoa kuljettanut nainen puhalsi seulonta-alkometriin 2,76 promillea. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Lahdessa nainen kuljetti lauantaiaamuna neljän aikoihin henkilöautoa huumausaineiden vaikutuksen alaisena valtatiellä. Poliisin mukaan naiselle tehty huumepikatesti oli positiivinen. Asiasta kirjattiin rikosilmoitus rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Koko maassa hätäkeskuslaitos otti perjantaina ja lauantaina vastaan yhteensä 20 000 ilmoitusta. Lukuun sisältyy häiriökäyttäytymiseen liittyviä tehtäviä mutta myös esimerkiksi sairaustapauksia.

Helsingissä poliisia työllistivät ennen kaikkea ulkona oleilevat ihmiset, komisario Johanna Guessous Helsingin poliisilaitokselta kertoo.

Tehtävämääriä on ollut muutamia kymmeniä tapauksia enemmän kuin normaalina kesäviikkona.

Perjantaina ja lauantaina Helsingin poliisilla oli 380 tehtävää. Lauantaista sunnuntaihin oli 390 poliisitehtävää.

Vertailun vuoksi esimerkiksi 12. kesäkuuta alkaneena viikonloppuna poliisitehtäviä oli 326 perjantaista lauantaihin ja lauantaista sunnuntaihin 356.

”Ihmisiä on ollut paljon liikkeellä rannalla, puistoissa ja kaupungilla. Tehtävät ovat olleet ihan normaaleja häirintään liittyviä, metelöintiä myöhään yöhön”, Guessous sanoo.

”Helteet aiheuttavat sen, että ihmiset ovat nukkuneet ikkunat auki. Ja kun ulkona on soitettu musiikkia ja oleskeltu kaduilla, niin monet ovat häiriintyneet.”

Guessousin mukaan viime viikonloppu ei erotu mitenkään erityisenä tilastoissa.

”Kesäkuun viikonlopuista viime viikonloppu on ollut vilkkain, vaikka kesäkuun alussakin oli kyllä liikennettä. Kesä, hyvät kelit ja ihmisiä paljon liikenteessä aiheuttavat tietynlaista häiriötä ja poliisitehtäviä.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?