Koronapotilaiden hengitys- ja sydänääniä aletaan kerätä talteen: tarkoituksena selvittää, mitä tapahtuu kun tauti kehittyy huonompaan tai parempaan suuntaan - Kotimaa | HS.fi

Koronapotilaiden hengitys- ja sydänääniä aletaan kerätä talteen: tarkoituksena selvittää, mitä tapahtuu kun tauti kehittyy huonompaan tai parempaan suuntaan

Husin sairaaloissa ryhdytään kesän aikana kehittämään uutta menetelmää, jolla pyritään tunnistamaan koronaviruksen etenemistä ja sen keuhkoille aiheuttamia muutoksia.

Monella koronan takia tehohoitoon joutuneella on ollut krooninen keuhkosairaus. Kuvassa sairaanhoitaja käsittelee hengityskonetta Meilahden sairaalassa.

30.6.2020 15:34

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus) ryhdytään kesän aikana kehittämään uutta menetelmää, jolla pyritään tunnistamaan koronaviruksen etenemistä ja sen keuhkoille aiheuttamia muutoksia.

Menetelmällä kerätään sairaalahoidossa olevien koronaviruspotilaiden hengitys- ja sydänääniä elektronisella stetoskoopilla. Äänet tallennetaan sähköisessä muodossa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat